19 / 04 / 2024

Hamas Hareketi'nden Doğu Kudüs'te yeni yasa dışı konut inşa edilmesine tepki! 

Hamas Hareketi'nden Doğu Kudüs'te yeni yasa dışı konut inşa edilmesine tepki! 

Netanyahu, Doğu Kudüs'teki iki yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 5 bin 200 yeni konut inşa edileceğini belirtmişti. Hamas Hareketi, karar için "İşgal güçleri, insan haklarına ilişkin yasalara karşı zorbacı bir mantıkla hareket ediyor" diyerek tepki gösterdi... 



İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Doğu Kudüs'teki iki yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 5 bin 200 yeni konut inşa edileceğini açıklamıştı.

Hamas Hareketi, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan iki yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 5 bin 200 yeni konut inşa etme kararına tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, hareketten konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İşgal güçleri, insan haklarına ilişkin yasalara karşı zorbacı bir mantıkla hareket ediyor. Yapılan açıklama, Kudüs'ün karşı karşıya bulunduğu tehlikenin ne kadar büyük olduğunu anlatır nitelikte" denildi.

Ayrıca açıklamada, İsrail'in almış olduğu yeni konut kararının, tüm Filistinlilerin kapsamlı ve ortak bir mücadele stratejisine dahil olmasını gerektirdiğine dikkat çekildi. 

Netanyahu'nun yeni konut kararının, İsrail'de 2 Mart'ta yapılacak erken seçime sayılı günler kala gelmesi ise dikkat çekti. 

İsrailli insan hakları kuruluşu Peace Now'ın verilerine göre, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 13 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi yer alıyor. Bu yerlerde ikamet eden Yahudi yerleşimci sayısının ise 215 binden fazla olduğu belirtiliyor.

Ürdün'den İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa etme kararına tepki!

İsrail, Doğu Kudüs’e 5 binden fazla yasa dışı konut inşa edecek!

Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimlerinde faaliyet gösteren firmalar açıklandı!

 


Geri Dön