20 / 04 / 2024

Hamit Demir: Zam öncesi son fırsatlar!

Hamit Demir: Zam öncesi son fırsatlar!

Dolar fiyatlarının 2.51 ’leri görmesi ile birlikte önümüzdeki dönemde konut fiyatlarının en az yüzde 10 ’ler seviyesinde artması bekleniyor.



Son aylarda hızlı bir yükseliş grafiği izleyen dolar fiyatları konutlara da ‘zam’ olarak yansıyacak. İnşaat sektörünün demir, çimento gibi dolara endeksli girdilerinde yaşanan maliyet artışının tüketicileri konutta yüzde 10’lar seviyesinin üzerinde ‘zam’ olarak yansıması bekleniyor.


Girdi maliyetleri dolar üzerinden olan inşaat sektörünün kurlar nedeniyle maliyetlerinde ciddi artışlar yaşandığına dikkat çeken Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “İnşaat sektörü olarak şimdiye kadar yaşanan maliyet artışlarını konutlara yansıtmayıp kendi bünyemizde finanse ettik. Ancak dolar kurlarının 2.51’ler seviyesini görmesi artık sektörümüzü zorluyor. Önümüzdeki günlerde maliyet artışının konut fiyatlarına yüzde 10’ları aşan oranlarda yansıması gündeme gelecek. Konut almak isteyenler bu zamlardan etkilenmemek için ellerini çabuk tutsunlar” diye konuştu.


Konut almak isteyenler için zamlardan önce içinde bulduğumuz şu günlerin önemli bir fırsat dönemi olduğunu belirten Hamit Demir, şimdi ev alanların önümüzdeki günlerde gerçekleşecek zamlardan önce karlı bir yatırım yapıp yüzde 10 oranında kazanç sağlayacaklarını vurguluyor.


Yüzde 40’lara varan maliyet artışı

İnşaat sektörünün hammaddesi olan inşaat malzemelerinin ürününe göre değişmekle birlikte son dönemde yüzde 10 ila yüzde 40’lar seviyesinde zamlandığına işaret eden Hamit Demir, inşaatçıların bu zamları şimdiye kadar konut fiyatlarına yansıtmadığını vurguladı.

İnsanların konut taleplerini ertelememeleri gerektiğini belirten Demir, ev sahibi olmak için zamlı fiyatlardan önceki şu günlerin değerlendirilmesinin tüketicilerin bütçelerine ek maliyet yüklenmemesi bakımından önemli olduğunu da söylüyor.



Geri Dön