29 / 03 / 2024

Hangi bankaların konut kredisi faizleri yüzde 1’in altına indi?

Hangi bankaların konut kredisi faizleri yüzde 1’in altına indi?

Kamu bankalarının ardından özel bankalarda konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmeye başladı. Güncel olarak yedi banka %1’in altında faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. 



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası faiz oranlarını yüzde 24 seviyesinden düşürmeye başlaması ile bankaların kredi faiz oranları da hızla gerilemeye başladı. TCMB’nin ilk faiz indirimini gerçekleştirdiği Temmuz ayında faiz konut kredisi faiz indirimlerine öncülük eden Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank  faizlerini yüzde 0.99’a çekmişti. 

Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin devam edip toplamda 1.000 baz puana ulaşması ile sadece konut değil ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve ticari kredi faizlerinde de indirimler peş peşe geldi. 

Yaklaşık üç aydır en düşük konut kredisi faiz oranlarını kullandırılan kamu bankaları, kasım ortasından itibaren özel bankaların faiz indirim atağı sonrasında bu özelliğini yitirdi. Özel bankalar faiz indirimleri sonrasında en düşük konut kredisi faiz oranı kullandırmaya başlarken yedi bankada da faiz oranları yüzde 1’in altına geriledi. 

Güncel olarak kampanyalı kredi ürünleri kapsamında İNG, TEB, Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank %1’in altında faiz oranları sunarken Kuveyt Türk ve Türkiye Finans Bankası da konut finansmanı kar payı oranlarını yüzde 1’in altında uyguluyor. 

Kredipazarı'nın araştırmalarına göre 26 Kasım itibariyle konut kredisi faiz oranları yüzde 1’in altında olan bankalar ve kredi kampanyaları şu şekilde;

Kuveyt Türk Konut Finansmanı 

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı dahilinde yüzde 0.98 tabela kar payı oranları sunuyor. Banka kredili Hayat, BES ve 3 adet otomatik fatura talimatı ürünlerinin kullanılması durumunda ise kar payı oranlarını yüzde 0.95’e düşüyor. 

İNG Konut Kredisi 

İNG faiz indirimi sonrasından kampanyalı sigortalı kredi ürünü için 10 yıl vadeye kadar yüzde 0.98 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Bankanın tabela faiz oranları ise yüzde 1.01 olarak uygulanıyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi 

Ziraat Bankası konut ürün paketi dahilinde 15 yıl vadeye kadar 500.000 TL’ye dek krediler  için %0.99 faiz oranı sunuyor. Banka 500.000 TL üzerindeki tutarlarda ise yüzde 1.09 faiz oranı uyguluyor.

TEB Konut Kredisi 

TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar yüzde 0.99’a düşürdü. Banka tabela faizleri ise halen yüzde 2.58 seviyelerinde. 

HalkBank Konut Kredisi 

HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde 500.000 TL ve 15 yıla kadar vade için yüzde 0.99, 500.000 TL üzeri taleplerde ise yüzde 1.09 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

Türkiye Finans Konut Finansmanı 

Türkiye Finans Katılım Bankası kampanyalı ürünü için yüzde 0.99 kar payı oranı ile finansman sunuyor. Bankanın tabela faizleri ise yüzde 1.07 düzeyinde. 

VakıfBank Konut Kredisi 

VakıfBank kampanyalı sarı panjur kampanyası için 500.000 TL limit ve 15 yıl vadeye dek yüzde 0.99 faiz oranı kullanırken tabela konut kredisi faizleri kapsamında yüzde 1.29 oranı sunuyor. 

Konut kredisinde kritik karar!

Konut kredisi faizlerindeki düşüş yeniden hızlandı!


Geri Dön