20 / 04 / 2024

Hangi ilde icra dosyalarının sayısı katlandı?

Hangi ilde icra dosyalarının sayısı katlandı?

Denizli’de Adalet Sarayı'nın yeterli gelmemesi ve ek binanın inşasının da tamamlanamaması sebebiyle sıkışıklığın engellenmesi amacıyla bazı mahkemeler ve icra müdürlüklerinin bölgede yer alan memur lojmanlarına taşınması sağlanmıştı. Denizli'de icra dosyalarının sayısı katlandı.



Denizli’de Adalet Sarayı'nın yeterli gelmemesi ve ek binanın inşasının da tamamlanamaması sebebiyle sıkışıklığın engellenmesi amacıyla bazı mahkemeler ve icra müdürlüklerinin bölgede yer alan memur lojmanlarına taşınması sağlanmıştı.

Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre; 9 icra müdürlüğü, adliyenin karşısında bulunan ve 3 katlı yükseklikte olan lojmana taşındı.

Hangi ilde icra dosyalarının sayısı katlandı?

Yaklaşık bir senedir işlemlerin gerçekleştirildiği binada, icra dosyaları odalara sığmadı; dosyalar mutfaklardaki raflara koyuldu ve binada adım atacak yer kalmadı. Kovid-19 salgını sürecinde üst üste meydana gelen iflaslar sebebiyle binlerce vatandaş icralık oldu. Denizli'de icra dosyaları raflara sığmadı ve koridorlara kadar doldu. Dosyalara yer kalmaması sebebiyle memurlar tarafından lojmanlardaki mutfak ve banyolara ek raflar yapıldı, dosyaları buralarda istiflenmeye başladı.

CHP İL BAŞKANI GÖRÜNTÜLEDİ, 350 BİN DOSYA VAR

CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, icra müdürlüklerinde yer alan dosyaların görüntülerini paylaştı. Türkiye'de ekonomik krize ait yansımaların uzun zamandır sürdüğünü dile getiren Çavuşoğlu, “Ekonomik krizin boyutu buradaki icra dosyalarından rahatlıkla anlaşılabiliyor. 1 milyon nüfusa sahip Denizli'de 350 bin takibi süren icra dosyası bulunuyor. Bu sayıya ödenen veya bir şekilde kapanan dosyalar dahil değil.

Hangi ilde icra dosyalarının sayısı katlandı?

İcra dairelerinde artık dosya koyacak yer yok. Dosyalar yerlerde sürünüyor. Çalışanlar dosyalar arasında boğuluyor. Kentte hane başına bir icra dosyası düşüyor. 19 yıllık iktidarlarında halktan iyice koptular. Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz. Yeter artık düşün halkın yakasından” diye konuştu.

İcra dosyaları pandemide arttı!

İcra dosyaları 22 milyonu aştı!


Geri Dön