24 / 04 / 2024

Hangi memur ve emeklinin maaşına ne kadar zam gelecek kalem kalem açıklandı! 9 bin 500 lirayı bulacak

Hangi memur ve emeklinin maaşına ne kadar zam gelecek kalem kalem açıklandı! 9 bin 500 lirayı bulacak

Emekli ve memur maaşlarının ne kadar artacağını belirleyecek iki veri kaldı. TÜİK son olarak Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Mayıs ve Haziran ayının enflasyon rakamları da belli olunca maaşlardaki artış da kesinleşmiş olacak.



Memur ve emeklinin maaşları iki kritere göre şekillenecek. Mayıs ve Haziran ayında açıklanacak enflasyon rakamlarıyla en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 872 liraya kadar çıkacak. Memur ve memur emeklileri için Temmuz zammı ise yüzde 38 (38,5-7,5+7) olarak hesaplandı. Temmuz 2022'de SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak 2022'de olduğu gibi 6 aylık enflasyon kadar maaş zammı alacak. 

"EMEKLİ, İŞÇİ EMEKLİSİ VE KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN ÇALIŞMA VAR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Mayıs ayı içerisinde... Kamu personeli arasında ciddi sorunlara yol açan 3600 ek gösterge meselesi var. Bunu, bütün kamu personelinde adalet duygusunu meydana getirecek, oluşturacak bir denge içerisinde bütün kamu personelinde ek gösterge meselesini çözerek tarihe karıştıracağız.
Bugünkü enflasyon şartlarında diğer emeklilerimizin, işçi emeklilerimizin, kamu çalışanı emeklilerimizin maaşını enflasyon oranı üzerinde arttırdık ama enflasyonun tahribatıyla bugün bunlar yeniden gündemimizdedir. Yeniden bunlarla ilgili çalışmalarımız var"  açıklaması yapmış zamlarla ilgili taslak çalışmasının detaylarını kamuoyuyla paylaşmıştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön