26 / 04 / 2024

Harbiye Şelaleri için çalışma başlayacak!

Harbiye Şelaleri için çalışma başlayacak!

Defne Belediyesi Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Defne Belediye Meclisinin 2015 Mart ayı toplantısında değinilen konulardan bir tanesi Harbiye'deki heyelan alanı ve Şelaleler bölgesi idi.



Çekmece Hizmet Binasında yapılan toplantıda daha önce görüşülen imar planı değişiklikleri ile ilgili komisyon raporları sunuldu. Meclis üyelerinin görüş bildirmelerinin ardından imar planı değişikliklerine ilişkin konular oylamaya sunularak kabul edildi. Ayrıca gündeme alınan diğer imar planı konularının incelenmek üzere komisyona havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi. 

Defne Belediye Meclisinin 2015 Mart ayı toplantısında değinilen konulardan bir tanesi de Harbiye'deki heyelan alanı ve Şelaleler bölgesi idi. 


Meclis Üyesi Selim Matkap, önemli bir kültür ve tarih mirası olan Harbiye ve Şelaleler bölgesinin yıllarca ihmal edilmiş olmasına ve artık konuyla ilgili somut çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman'a bölge ile ilgili çalışmalarından ve girişimlerinden dolayı teşekkür etti. 


Özellikle son yağışlardan ciddi boyutta etkilenen Şelale havzası ve Ürgen Caddesi'nin durumunun incelenmesi için girişimlerde bulunan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, geçtiğimiz günlerde Hatay Valisi Ercan Topaca ve ilgili kurumların yetkilileri ile birlikte inceleme gezisinde bulunmuştu. Bu gezisinin bölgenin korunması ve eski güzelliğine kavuşması açısından önemli gelişmeler sağlayacağına inandığını belirten Başkan Yaman, konuya gösterdiği alakadan dolayı Vali Ercan Topaca'ya teşekkür ettiği konuşmasında, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Şelale Havzası ve Ürgen Caddesi'nde yaşanan heyelan tehlikesi konusunu birçok konudan öncelikli tuttuk. Bu alanda daha önce yapılan çalışmaları tespit ederek, hazırlanmış raporların incelenmesi için akademisyenlerden destek aldık ve konularında uzman bilim adamlarını incelemeler yapmak üzere buraya davet ettik. Bu incelemelerin neticesinde artık ciddi bir projenin hayata geçirilmesi gerektiğini ve böyle bir çalışmanın sadece Belediye olarak bizim tarafımızdan yapılamayacağını gördük. 


Girişimlerimiz neticesinde Sayın Valimiz Ercan Topaca başkanlığında bölgeye yaptığımız gezi, durumun gözler önüne serilmesi açısından çok faydalı oldu. 


Sayın Valimizin de talimatlarıyla heyelan bölgesi için incelemeler ve çalışmalar başlatıldı. Şelalelerin rehabilitasyonu ile ilgili olarak da ayrıca proje hazırlanacak. 


Gerek yöneticiler, gerek basın, gerekse halkımızın bu konunun takibinde olması çok önemli. Harbiye sadece Defne için değil tüm dünya için önemli bir tarihe ve doğaya sahip; bu nedenle hepimizin bu konuya sahip çıkması gerekiyor. Sayın Topaca'nın konuya karşı gösterdiği duyarlı yaklaşımdan dolayı kendisine tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu


Samandağ Gazetesi


Geri Dön