19 / 04 / 2024

Harbiye turizm bölgesi olacak!

Harbiye turizm bölgesi olacak!

Birçok bilim adamıyla yapılan istişarelerden sonra şekillenmeye başlayan projeler Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman'ın talimatı ile o bölgede yatırım yapan işyeri sahipleriyle masaya yatırılıyor.



Özellikle Ürgen caddesinde ciddi riskler yaratan heyelan bölgesinin fiziki yapısının ve projelendirilen yeni tasarımının gözden geçirildiği toplantıda bölge esnafın da görüşlerine başvuruldu. Toplantıda ana tema Harbiye Bölgesinin hak ettiği turizm potansiyeline kavuşmasının sağlanması olurken, bu bölgede yaşayan halkında ticari, sosyal ve kültürel kazanımlarının da artırılması yönünde çaba sarf ediliyor. Büyükşehir Belediyesinin görev alanında bulunan Şelale bölgesinde yapılacak işlemler için daha geniş katılımlı bir toplantının yapılmasına Mimarlar ve Mühendisler odasından ve Büyükşehir Belediyesi mar şleri Dairesi başkanlığından yetkililerin yanı sıra o bölgede faaliyet gösteren tüm işyeri sahiplerinin de 26.01.2015 tarihinde Harbiye Boğaziçi otel konferans salonunda yapılacak toplantıya davet edilmesine karar verildi. 

Harbiye "Turizm bölgesi" olacak Defne Belediyesi kentin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Harbiye Şelale bölgesi ile ilgili yaptığı çalışmaları paydaşlarıyla paylaşıyor. Toplantıyla ilgili bir açıklama yapan Defne Belediye Başkam Dr. brahim Yaman "Harbiye mahallemizde Şelaleler, Hidro havuzu ve Ürgen caddesindeki heyelan bölgesiyle ilgili problemleri önemsiyor ve bu konuda yoğun çaba sarf ediyoruz. Hidro havuzu ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup yaz mevsimi gelmeden izolasyon ve dolum işlemlerini tamamlayıp, peyzaj çalışmalarını bitireceğiz, Şelalelerin eski görünümüne ve doğal hallerine dönmesi için büyükşehir belediyemizle koordineli olarak çalışıyoruz. Ürgen caddesinde meydana gelen heyelan ne yazık ki göründüğünden daha büyük boyutlarda; görüşünü aldığımız birçok bilim adamı ile ortak akılla kalıcı ve köklü bir çalışma yapılması için gayret gösteriyoruz. Mahalle sakinlerinin ve kamuoyunun bu bölgede bir an önce çalışmalar yapılmasını beklediğini biliyoruz ancak bu haklı talepleri sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmemiz için heyelan bölgesinin mutlaka elden geçirilmesi ve güven altına alınmasını beklemek gibi bir zorunlulukla karşı karşıyayız. Her faaliyetimizde olduğu gibi halkımızın görüşlerini göz önüne de alarak Harbiye'yi bölgenin gözbebeği yapacağız." dedi. 


Hatay Gazetesi


Geri Dön