27 / 04 / 2024

Hasan Gönen: Depreme karşı en önemli tedbir vatandaşı bilinçlendirmektir!

Hasan Gönen: Depreme karşı en önemli tedbir vatandaşı bilinçlendirmektir!

Mesajında, toplumda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr Gönen, "Bizim gibi toprakları deprem kuşağında yer alan bir millet için son derece önemlidir" dedi




Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Deprem Haftası dolayısı ile ilgili bir mesaj yayınladı.  Mesajında, toplumda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr Gönen, "Bizim gibi toprakları deprem kuşağında yer alan bir millet için son derece önemlidir. Deprem Haftası; yapılan eğitimler ve etkinliklerle halkımızın bilinçlenmesi, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapılması, deprem olduğunda da, toplumun bilinçli ve dayanışma içinde hareket etmesinin tekrar hatırlatılması bakımından önemli bir haftadır. Yakın zamanda yaşanan depremlerden sadece acı ve gözyaşı değil ciddi bir bilgi ve deneyim kalmıştır. Ülkemizde yaşanan depremler toplumumuzda bu gerçeğin çok boyutlu olarak değerlendirilmesini sağlamış ve deprem bilincinin geliştirilmesine yönelik çok önemli adımlar atılmıştır. Bu dönemde yaşanan eksiklikler bizlere ışık tutmalı ve gelecekte oluşabilecek deprem ve diğer afetler sonrasında yapılacak çalışmalara yön vermelidir" diye belirtti. 


Prof. Dr, Hasan Gönen, depreme karşı en önemli tedbirin, depreme dayanıklı yapılar yapmak ve bu konuda vatandaşı bilinçlendirmek olduğunu anlatarak "Bu nedenle, yapı ruhsatlarını vermekte olan ilgili kuruluşların, yapıların kontrol hizmetini sürdürmekte olan teknik elemanların ve yapı sahiplerinin, bu konuda büyük sorumlulukları bulunmaktadır" diye ifade etti.


Eskişehir'in Sesi 


Geri Dön