19 / 04 / 2024

Depreme karşı en önemli tedbir deprem sigortası!

Depreme karşı en önemli tedbir deprem sigortası!

Deprem tehlikesi hemen hemen çoğumuzun en büyük korkularından. Devletimiz bu tehlikenin bilinciyle çeşitli tedbirler alıyor. Bu tedbirlerden en önemlisi deprem sigortası.



Geçtiğimiz günlerde Nepal’de meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde birçok insanın yaşamını kaybetmesi ve birçoğunun da yaralanması herkesi derinden yaraladı. Yaşanan bu üzücü olay Türkiye gibi deprem riski yüksek bir ülkede yaşadığımızı bir kez daha akıllara getirdi. Deprem kuşağı içerisinde yaşadığımız düşünüldüğünde her an hasar yapıcı bir deprem ile karşılaşmamız mümkün. Bu noktada zorunlu deprem sigortası yaptırmamızın ne denli gerekli olduğu konusunda farkındalık yaratmamız oldukça önem arz ediyor. 


Nepal Deprem’i Bize Almamız Gereken Önlemleri Hatırlattı... 


Zorunlu deprem sigortası uygulamasının 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından hayata geçirildiğini belirten Startkey Karayel Broker’ı Cenk Karayel; “ Nepal’de yaşanan deprem felaketi gerçekten üzüntü verici. Orada bulunan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnsanlığın başına gelmiş en büyük felaketlerden biri. Nepal halkının biran önce yaralarının sarılmasını diliyorum. Yaşanan bu üzücü olay zorunlu deprem sigortasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha akıllara getirdi. Deprem sigortası yaşanan manevi kayıpları dindiremese de bu depremlerin meskenlerde yarattığı maddi zararları bir nevi teminat altına alıyor. Bu sebeple deprem sonrası yaşadığınız maddi kayıpları en aza indiriyor. Deprem tehlikesi hemen hemen çoğumuzun en büyük korkularından. Devletimiz bu tehlikenin bilinciyle çeşitli tedbirler alıyor. Bu tedbirlerden en önemlisi deprem sigortası. Oluşabilecek deprem felaketi sonrası binanın hasarlanması sonucunda uğranılacak maddi zararların karşılanması için zorunlu deprem sigortasının yapılması şart. Ayrıca depreme ve afet risklerine karşı güvenli, sağlam altyapılı halkımızın güven ve huzur içinde yaşayacağı bir ülke için kentsel dönüşüm ile yenilenmiş modern kentlere ihtiyacımız var. Kentsel dönüşüm sayesinde ülkemizde kentlerin sağlıksız büyümesi ve tarım arazilerinin tahrip edilmesi önlenirken, bir yandan da deprem risklerine karşı güvenli şehirler oluşturuluyor. Böylece yaşanması olası depremlerde can kaybı önleniyor. Kentsel dönüşüm projeleri yaşanacak herhangi bir olumsuz durumda ülke ekonomisi en az şekilde zarar görmesini ve inşaat sektörünün canlanmasına katkı sağlıyor.” dedi.



Geri Dön