26 / 04 / 2024

Hasan Kalyoncu Üniversitesi teknoparkı OSB'ye taşıyacak!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi teknoparkı OSB'ye taşıyacak!

Teknoparkı sanayicinin ayağına götürecekler. Sanayicilerin teknoparklara gidip gelirken yaşadığı zaman kaybını önlemek isteyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), üniversite bünyesinde kurulan teknoparkı organize sanayi bölgesine taşıyacak.



Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), bilimsel çalışmaların pratiğe kolay uygulanması amacıyla, bünyelerinde oluşturacakları teknoparkı organize sanayi bölgesine kurmaya karar verdi.


İş dünyasının, teknoparklara gelirken zaman kaybı yaşadığı yönündeki şikayetleri dikkate alan üniversite yönetimi, "Sanayiye gidiyoruz" sloganıyla çalışma hazırladı. Bu kapsamda çalışmalarını hızlandıran HKÜ, şimdiye kadar üniversite bünyelerinde kurulan teknopark projesini organize sanayi bölgesinde hayata geçirecek.


HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, teknoparklardan yeterince faydalanamadığını savundu.


Bu sorunu giderebilmek için sanayicilerle biraraya geldiklerini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:


"Görüşmelerde sanayicilerimizden üniversite içinde faaliyet gösteren teknoparklara gidip gelme konusunda şikayet aldık. Bundan dolayı, 'sanayici gelemiyorsa biz neden onların yanına gitmiyoruz' diye düşündük ve bu konuda proje geliştirmeye karar verdik."


Yılmaz, şimdiye kadar üniversite yerleşkelerinde faaliyet gösteren teknoparkları organize sanayi bölgesine taşımayı hedeflediklerini ifade etti.


Projeyi model olarak Gaziantep'te hayata geçireceklerini anlatan Yılmaz, "Bu noktada görüşmeleri sürdürdüğümüz Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ile protokol aşamasına gelindi. Başarılı olacağına inandığımız çalışmanın birçok şehre de örnek olacağına inanıyorum" dedi.


Yılmaz, sanayicilerin, bünyelerinde kurulan teknopark sayesinde bilimsel çalışmalarda daha aktif hale geleceğini vurguladı. 


Projenin üniversite öğrencileri açısından da önemli olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:


"İş adamlarımız, fabrikalarından çıkıp hemen yanlarındaki merkezde arge faaliyetlerini yerinde görme imkanı bulacak. Üretim alanındaki mühendislerle arge üretim safhasında aktif görev alabilecek. Öte yandan teknoparktaki öğrencilerimiz sanayinin içerisinde yer alacak. Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösterecek teknopark hem öğrenciye hem de sanayiciye katkı sağlayacak. Bunun da sanayi-üniversite işbirliğini daha da güçlendireceğini düşünüyorum."


AA


Geri Dön