27 / 04 / 2024

Hasan Rahvalı: Gayrimenkulde hedef oyun kuruculuk!

Hasan Rahvalı: Gayrimenkulde hedef oyun kuruculuk!

Uluslararası işbirliği Platformu tarafından TİM'in ev sahipliğinde düzenlenen ve 70 ülkenin katılımıyla gerçekleşen 5. Boğaziçi Zirvesinde gündem inşaat sektörü oldu. Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO su Hasan Rahvalı açıklamalarda bulundu.



Uluslararası işbirliği Platformu tarafından TİM'in ev sahipliğinde düzenlenen ve 70 ülkenin katılımıyla gerçekleşen 5. Boğaziçi Zirvesinde gündem inşaat sektörü oldu. 


Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO su Hasan Rahvalı Türkiye ve kardeş ülkeler için müteahhitlik hizmetlerinin tümünde fırsat eşitliği yaratılması gerektiğini söyledi. Döviz girişi hızlanmalı Türk müteahhitlerinin oyun kurucu olmadığı taktirde ülkeye döviz girişinin az olacağına vurgu yapan Rahvalı şöyle konuştu: "Master plandan mimari projelerin hazırlanmasına, fizibilite çalışmasından finansal raporların oluşturulmasına birçok alanda yetişmiş insan kaynağına sahibiz.  Ancak buna rağmen bu tür hizmetleri dışarıdan alarak ülkemiz için döviz kaybına neden oluyoruz" dedi. 


Her alanda dönüşüm şart 

Dönüşüm denince akla ilk konutun geldiğini belirten Rahvalı, sadece konut değil, işyerleri, resmi binalar, altyapıların da dönüşmesi gerektiğini aktardı. İstanbul'da altyapı projelerinin 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirten Rahvalı, sektörün bu alanı gözardı etmemesi gerektiği uyarısında bulundu. 


Bugün


Geri Dön