24 / 04 / 2024

Hasankeyf’teki son eser Er-Rızk Camisi taşınıyor!

Hasankeyf’teki son eser Er-Rızk Camisi taşınıyor!

Hasankeyf’te kültürel mirasın korunması için şu ana kadar 6 eser baraj gölü alanından kaldırıldı. Bölgede son olarak Er-Rızk Camisi taşınıyor.



Hasankeyf’te yer alan kültürel mirasın korunması için şu ana kadar 6 eser baraj gölü alanından kaldırılırken, bölgede bulunan son eser Er-Rızk Camisi kaldırılıyor.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; ağırlığı yaklaşık bin 700 tona ulaşan caminin kaldırılması 3 aşamada yapılacak. Kaldırma işlemlerinin 15 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında, Zeynelbey Türbesi, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Orta Kapı, Kızlar (Eyyubi) Camisi Doğu ve Batı Bloku, Kızlar (Eyyubi) Camisi Kuzey ve Güney Duvarı, Süleyman Han Camisi külliyesi, taç kapı ve çeşme, Süleyman Han Camisi külliyesi, minaresi taşındı. Er-Rızk Camisi’nin taşınması planlanan bölümleri arasında minare, harim duvarı, taç kapı ve giriş bölümü bulunuyor. Taşınan eserler arasında yer alan işlemlerin tamamlanmasıyla Hasankeyf’in ülkenin en güzel turizm merkezlerinden biri haline getirilmesi planlanıyor.


Geri Dön