25 / 04 / 2024

Hatalı ekspertiz raporu!

Hatalı ekspertiz raporu!

Konut kredisine başvuruda bulunan kimselerin sıklıkla karşılaştıkları sorunlar arasında "Hatalı ekspertiz raporu" bulunuyor. Hatalı ekspertiz raporuna karşı, dava açılabiliyor. İşte ekspertiz raporu ile ilgili bilgiler...



Hatalı ekspertiz raporu!

Konut kredilerinde kredi kullanıcısına çıkacak kredi miktarı ekspertiz raporu göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor. Ekspertiz raporu, uzman bir kişi tarafından, gayrimenkulün incelenmesi sonucu hazırlanıyor.


Ekspertiz raporu hazırlanırken bazı kıstaslar göz önünde bulunduruluyor. Söz konusu kıstaslar şu şekilde sıralanıyor:


*Gayrimenkulün açık adresi

*Gayrimenkulün lokasyonu

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Gayrimenkulün alanı

*Ulaşım özellikleri 

*Fiziki durumu 

*Altyapısı


Yukarıda belirtilen kıstasların incelenmesi sonucunda, daireye bir değer biçiliyor. Bilindiği üzere gayrimenkulün yüzde yüzüne kredi çıkmıyor. Bu nedenle belirlenen bu değerin yüzde 75'ine banka kredi veriyor.


Yanlış ekspertiz raporu

Kredi kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biri olan yanlış ekspertiz raporu nun düzenlenmesi neticesinde, buna bağlı olarak konut kredisi daha az çıkabiliyor.


Yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi için, bankaya ve ekspertiz şirketine dava açılabiliyor. Dava sonucunda, mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler tekrar eve gelip inceleme yaparak, evin değerini belirliyor. 


Ekspertiz nedir?
Eksper nasıl olunur?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön