20 / 04 / 2024

Hatay Dörtyol'da 74.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Hatay Dörtyol'da 74.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Dörtyol İcra Dairesi Hatay Dörtyol'da yer alan gayrimenkulü 74 milyon 880 bin 687 TL bedelle satışa çıkardı.



Dörtyol İcra Dairesi Hatay Dörtyol'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 74 milyon 880 bin 687 TL olarak belirlendi.

T.C.DÖRTYOL İCRA DAİRESİ
2017/5285 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
Tapu kaydına göre Hatay İli Dörtyol İlçesi, 164 Ada, 54 Parsel, Kilisecik mevkii ,Özerli Mahallesi 1 Zemin Asma Katlı İmalathane ve Arsasıdır. Tamamı borçlu adına kayıtlıdır.İhaleye konu taşınmaz; Dörtyol İlçesi yerleşim alanının dışında Payas İlçesi istikametinde E-91 karayolu üzerinde Dörtyol Un fabrikası karşısında konumludur. Taşınmazın konumlu olduğu bölgede ağırlıkla narenciye bahçeleri bulunmaktadır. Taşınmaz; Dörtyol İlçesi meskûn sahasına 1,3 km ilçe merkezine: 4km, Payas İlçesine: 6,5 km, Erzin ilçesine: 25km, İskenderun İlçesine: 28km ve Osmaniye İline 36km mesafededir.
Taşınmaz Nursan Hospitaladı altında özel hastane inşaatı ve arsasından oluşmaktadır. Taşınmaz, Belediye hizmetlerinden faydalanmakta olup, Sağlık tesisi olarak imarlı ,her türlü altyapı imkânlarına sahiptir. Taşınmaz üzerindeki hastane inşaatının bloklardaki yapısal imalatları, mekanik ve elektrik işleri tamamlanma aşamasına gelmiş olup çevre ve bahçe peyzaj düzenlemesine henüz başlanmamıştır.
Hastane inşaatı bitişik nizam 11 blok yapıdan oluşmaktadır. Betonarme karkas şekilde inşa edilen yapının “A”, “B” ve “C” blokları; bodrum kat + zemin kat + 5 kattan, “F”, “G” , “H” ve “E” bloklar bodrum + zemin kat + 2 kattan, “D” blok; bodrum + zemin kattan, “I”, “J” ve “K” bloklar; sadece bodrum kattan oluşmaktadır. (Ayrıca “B” ve “F” bloklarda ekstradan makine dairesi katı bulunmaktadır.)
Genel olarak, “A” ve “C” bloklar; hasta yatış servisleri, “B” blok; hasta yatış servis katlarının merpen dairesi, katların giriş holü ve asansör alanları olarak, “D” blok; hastane girişi ve bloklar arası ana hol, “E” blok; kafeterya, yönetim odaları, koroner yoğun bakım ünitesi “F”, “G” ve “H” bloklar; poliklinik + ameliyathane + acil + yoğun bakım üniteleri + laboratuar vb. bölümler ve “I”, “J” ve “K” bloklar otopark olarak projelendirilerek inşa edilmiştir. Katların toplam inşaat alanları aşağıya çıkarılmıştır. Katların m² leri aşağıda gösterilmiştir.
Bodrum Kat : 6968m²Üçüncü Kat : 1751m²
Zemin Kat : 4939m²Dördüncü Kat : 1751m²
Birinci Kat : 4546m²Beşinci kat : 1751m²
İkinci Kat : 4546m²Makine Dairesi: 571m²
Dış Cephe: “A”, “B”, “C”, “D” ve “E” blokların tamamı “F” bloğun ise acil servis bölümünün bulunduğu cephesine giydirme cephe uygulaması yapılmıştır. Giydirme cephe uygulanan kısımlara öncelikle mantolama yapılmıştır. Giydirme cephelere alüminyum doğramadan oluşturulan karkas üzerine cam kaplama, kompozit kaplama ve kalesintterflex kaplama uygulanmıştır. Yine “A” ve “B” blokların ön cephelerine güneş kırıcı paneller yerleştirilmiştir. “F” bloğun giydirme cephesi hariç diğer cepheleri ve “G” , “H” blokların dış cepheleri sıvanmış ancak boyanmamıştır.
“A” – “B” ve “C” Bloklar: Bu blokların tamamı (bodrum hariç) hasta yatış servisi olarak projelendirilerek inşa edilmiştir. Genel olarak kat planları aynı olmakla birlikte “A” bloğun zemin katında; fizik tedavi bölümü “C” bloğun 2. katında; kadın doğum ameliyathanesi, yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve son katta vip hasta yatış odaları bulunmaktadır. Katlarda; kat giriş holü, servis koridorları, hemşire istasyon alanları, hasta odaları, doktor odaları, hemşire odaları, müdahale odaları, hasta yatış odaları, hasta ve yakınları için gündüz odaları, wc’ler, kirli-temiz depoları, pano odaları ve yangın kaçış merpenleri bulunmaktadır. Hasta yatış odaları tek kişilik olup içerisinde wc&banyo bölümleri bulunmaktadır. Son katta bulunan Vip hasta yatış odaları ise iki odalıdır.
Bu bloklardaki; duvar işleri, alçı sıva işleri, asma tavan işleri, dördüncü ve beşinci katların tavan boya işleri, granit mermerden kat merpenleri, sahanlıkları, zemin kat hariç katların giriş hollerinin granit seramikten döşeme işleri, zemin ve ikinci katta bulunan blok bağlantı yollarının siyah granit mermerden duvar kaplama işleri, wc’lerin, kirli-temiz depolarının seramik işleri, yeni doğan ve fizik tedavi bölümleri kısmen hariç olmak üzere diğer bölümlerin alüminyum doğramadan kapı kasaları, pencere doğrama ve camları, elektrik ve sıhhi tesisat işleri, yangın kaçış hollerinin ve merpenlerinin bej mermerden döşeme ve korkuluk imalatları tamamlanmıştır.
Boya işleri, kat merpenlerinin korkulukları, ıslak hacimlerdeki vitrifiye ve armatürleri, katlardaki elektrik aksesuarları, servis bölümlerinin (koridorlar, hasta odaları, hemşire odaları, doktor odaları vb.) pvc zemin döşeme işleri ve asansör alınlık döşeme işlerine başlanılmamıştır.
“D” Blok: Bodrum + zemin kattan oluşan bloğun zemin katı hastane girişini ve bloklar arası bağlantı holünü oluşturmaktadır. Girişinin zemini beton kaplama olup üst kaplama imalatı yapılmamıştır. İç duvarları emprador mermer ile kaplanmıştır. Tavanlara; asma tavan imalatı yapılmıştır.
“E” Blok: Bodrum + zemin + 2 kattan oluşan bloğun zemin katında; blok geçiş koridoru, kafeterya ve pano odası bölümleri bulunmaktadır. Birinci katında; koridor, başhekim odası, başhemşire odası, müdür odası, muhasebe odası gibi yönetim departmanları (6 adet oda), pano odası ve wc bölümleri bulunmaktadır. İkinci katında; koroner yoğun bakım ünitesi, pano odası, ofis ve blok geçiş koridoru bulunmaktadır. Ayrıca blokta yangın, kaçış holü ve merpen dairesi bölümü bulunmaktadır.
Bloktaki katların genel olarak duvar imalatları, alçı sıvası, asma tavanı, pencerelerin doğrama ve camları, merpenlerinin granit mermerden zemin döşeme işlemleri, sıhhi ve elektrik tesisat işleri tamamlanmıştır. Merpen korkuluk imalatına başlanmamıştır. Zemin katta zemin kaplama imalatı yapılmamıştır. Birinci ve ikinci katların koridorları granit seramik ile kaplanmıştır. Boya imalatı yapılmamıştır. Elektrik aksesuarları takılı değildir. Islak hacimlerin seramik döşemesi tamamlanmış ancak vitrifiye ve armatürler takılı değildir. Kapı kasalarının imalatları tamamlanmış ancak yoğun bakım ünitesinde eksiklikler bulunmaktadır. Kapı kanatları takılmamıştır.
“F” Blok: Bodrum + zemin + 2 kattan oluşan bloğun zemin katında acil servis ünitesi bulunmakta olup bu bölümde muayene odaları (4 adet), gözlem odaları (2 adet), müdahale odası, CPR odası, dezenfeksiyon odası, pansuman odası, alçı odası, doktor odası, hemşire odası, pano odası, 2 adet ofis odası, 2 adet wc bölümü, acil giriş holü ve koridorlar bulunmaktadır. Bloğun birinci katında; laboratuar ve tüp bebek servisi bulunmaktadır. Laboratuar bölümünde çeşitli amaçlar için 5 adet oda, kan transfüzyon odası, 4 adet laboratuar odası, pano odası, wc’ler ve koridor bulunmaktadır. Tüp bebek servisinde; bilgilendirme odası, bekleme salonu, 2 adet poliklinik odası, 2 adet hasta yatış odası, 2 adet personel giyinme odası, sterilizasyon odası, servise ait 6 adet oda, wc ve koridor bulunmaktadır. Bloğun ikinci katında; ameliyathane, yoğun bakım servisi ve anjiyo odası bulunmaktadır. Ameliyathane bölümünde; 5 adet ameliyathane odası ve ilgili 16 adet oda, yoğun bakım servisinde ise 6 adet oda bulunmaktadır. Katta ayrıca 1 adet anjiyo odası, 2 adet pano odası, giriş holü ve koridorlar bulunmaktadır.
Bloktaki katların genel olarak duvar imalatları, alçı sıvası, asma tavanı, pencerelerin doğrama ve camları, merpenlerinin granit mermerden zemin döşeme işlemleri, Wc’lerin seramik döşemeleri, yangın kaçış holünün ve merpenlerinin döşeme ve korkuluk imalatları sıhhi ve elektrik tesisat işleri tamamlanmıştır. Kat merpenlerinin korkulukları, vitrifiyeler, armatürler, boya işleri ve elektrik aksesuarlarının imalat işlerine başlanılmamıştır.
Zemin katın; zemin kaplama işlemi yapılmamıştır. Fotoselli kapılar hariç normal kapıların kasa imalatı, dezenfeksiyon ve alçı odaları duvarlarının seramik işlemleri tamamlanmıştır. Birinci katın koridorların granit seramikten kaplama işleri, kapıların kasa imalatı ve laboratuar duvarlarının seramik işlemleri tamamlanmıştır. İkinci katın; sadece giriş holünün granit seramikten kaplama işleri tamamlanmıştır. Ayrıca bu katta ameliyathane odalarının duvar ve tavan kaplama işlemleri devam etmektedir. Ameliyathane ve yoğun bakım odalarının kapı imalatına başlanılmamış olup diğer odaların kapı kasa imalatı tamamlanmıştır.
“G” ve “H” Bloklar: Bodrum + zemin + 2 kattan oluşan blokların zemin ve birinci katlarının tamamı poliklinik servisi olarak projelendirilmiştir. Bu katlarda toplam 47 adet poliklinik odası, 4 adet kan alma odası, 4 adet wc bölümü, 8 adet kirli-temiz odası, 4 pano odası, 3 adet ultrason odası, 2 adet hasta hakları odası, 1 adet EKG odası, bilgi işlem, santral vb. hizmetler için 3 adet oda bulunmaktadır. Blokların 2. katında dahili yoğun bakım ünitesi, cerrahi yoğun bakım ünitesi ve 2 adet yeni doğan yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır. Ayrıca katta yoğun bakım odalarının yanı sıra 16 adet oda, 2 adet wc bölümleri ve 2 adet pano odası bulunmaktadır. Bloklarda 3 adet yangın kaçış holü ve merpen dairesi bulunmaktadır.

Hatay Dörtyol da 74.8 milyon TL ye icradan satılık gayrimenkul!

Bloktaki katların genel olarak duvar imalatları, alçı sıvası, asma tavanı, pencerelerin doğrama ve camları, yoğun bakım üniteleri hariç diğer bölümlerin alüminyum doğramadan kapı kasa imalatları, merpenlerin granit mermerden zemin döşeme işlemleri, Wc’lerin, kirli-temiz depolarının, yeni doğan yoğun bakımdaki odalardaki seramik işleri, sıhhi ve elektrik tesisat işleri, yangın kaçış holünün ve merpenlerinin döşeme ve korkuluk imalatları tamamlanmıştır.
Zemin katın; zemin kaplama işlemi yapılmamıştır. Birinci ve ikinci kat koridorlarının granit seramikten döşeme işleri tamamlanmıştır. Katlardaki pvc zemin döşeme işleri, kat merpenlerinin korkulukları, vitrifiyeler, armatürler, boya işleri, kapı kanatları ve elektrik aksesuarlarının imalat işlerine başlanılmamıştır.
Bodrum Kat: Katta 68 araçlık otopark + görüntüleme merkezi (ultrason, röntgen, mr, tomografi vb.) + Eczane + morg bölümü (otopsi, yıkama, muhafaza odaları vb.) + sığınak + mutfak bölümü (günlük gıda odası, kuru gıda odası, sebze soğuk hava depolama alanları) + çamaşırhane (yıkama, kurutma ve depolama bölümleri) + teknik merkez bölümü + pano odaları + konferans salonu + tıbbi ve evsel atık bölümleri + depo alanları + ofis odaları ve koridorlar bulunmaktadır.
Bodrum katın zemini beton kaplama olup üzerine başkaca imalat yapılmamıştır. Duvarları genel olarak sıvalı ve boyalıdır. Mutfak bölümünün, gıda depolama alanlarının, morg bölümünün ve wc bölümlerinin duvarları seramik kaplamadır. Tavan kaplama imalatına başlanmamıştır. Kapı kasalarının %50 seviyesinden fazlası tamamlanmış olup bir kısmı tıbbi cihazların naklinden sonra tamamlanacaktır. Kapı kanatlarının imalatına ise başlanılmamıştır. Katta vitrifiye, armatür ve tezgâh imalatı yapılmamıştır. Yangın kaçış hölü, merpenleri ve sahanlıkları mermer kaplama olup alüminyum doğramadan korkulukları mevcuttur.
Mekanik yünden yapılan değerlendirmede Soğutma Tesisatı Hastane çatılarına monte edilmiş durumdadır. 9 ad klima santralı (3 adedi hijyenik) montaj safhasında , 3 ad klima santrali (1 ad hijyenik) ve 9 ad klima santrali ihrazat olmak üzere toplam 21 ad klima santralinincihaz değerinin toplam 4.095.000 TL, Havalandırma tesisatının hava kanalları menfezler menfez filtreleri yangın damperleri yalıtım yangın merpeni basınçlandırma fanı sığınak havalandırma tesisatı ile fanları aspiratörler nemlendiriciler havalandırma malzemeleri ve işçilikler dahil 1.700.000 TL ,Kalorifer tesisatı 2 ad kalorifer kazanı kolektörleri flansları vanaları boruları, havalandırma ve genleşme depoları basınç ve ısı ölçerleri ile 240.000 TL , ,2 ad brülörün komple tesisatına ait işçilik dahil dahil 35.000 TL , Müşterek Tesisat işçilik dahil 1.815.000 TL , Yangın tesisatı olarak yangın dolapları hidrantlar ve otomatik yangın tesisatı olan sprinkler yangın tesisatları montajı yapılmış olup, bu sistemler diğer tesisat sistemlerinden bağımsız olarak tesis edilmiştir Bu sistemlerin işçilik dahil 600.000 TL , Lavabolar ve tesisatı pisuarlar alafranga tuvaletler bedensel engelli tuvaletleri aynalar etajerler eviyeler ile bataryaları ile tesisatı sabunluklar kağıtlıklar kolektör boruları bahçe ve kullanma suyu hidroforları2 ad su deposu ve bütün sıhhi tesisat gereçleri dahil 620.000 TL, Pnömatik sistem siemens marka 22 duraklı olup 265.000 TL ,Asansör sistemi malzeme ve işçilik dahil 1.700.000 TL , Medikal hava santrali Medikal Vakum Santrali Medikal Gaz Vana Kutuları Medikal gaz boruları hasta yatak başları ve pendantları 1.400.000 TL , Arıtma tesisatı paket olarak işçilik dahil 60.000 TL , Fan coil otomasyonu kontrolörlerpanolar enerji izleme yazılım ve mühendislik ve işçilik 480.000 TL olarak takdir edilmiştir. Elektrik yönünden elektrik tesisatını oluşturan kalemler elektrik ve pano işleri toplamı 5.556.395,33 TL olarak takdir edilmiştir.
Adresi : Taşınmaz Dörtyol İlçesi Yerleşim Alanının Dışında Payas İlçesi İstikametinde E 91 Karayolu Üzerinde Dörtyol / HATAY
Yüzölçümü : 12.093,54 m2
İmar Durumu : İnşaat tarzıParselin tamamı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında;
Sağlık tesisi (özel hastane) imarına sahiptir.
Kıymeti : 74.880.687,33 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Taşınmaz 2565 Sayılı kanunun 28. Mad.gereği yabancıların
taşınmaz mal edinemeyecekleri ve izin almadıkça kiralamayacakları bölge içerisindedir.
1. Satış Günü : 14/06/2021 günü 14:30 - 14:35 arası
2. Satış Günü : 12/07/2021 günü 14:30 - 14:35 arası
Satış Yeri : Dörtyol Hükümet Konağı Konferans Salonu Zemin Kat Dörtyol Hatay
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/5285 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.14/04/2021
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön