27 / 04 / 2024

Hatay Kırıkhan'da 14.3 milyon TL'ye icradan satılık hastane binası!

Hatay Kırıkhan'da 14.3 milyon TL'ye icradan satılık hastane binası!

T.C. Kırıkhan İcra Dairesi, Hatay ili, Kırıkhan ilçesi, Çankaya Mahallesi, 0 ada 696 parselde yer alan hastane binasını 14 milyon 278 bin 203 TL'ye satıyor...



T.C. Kırıkhan İcra Dairesi tarafından, Hatay ili, Kırıkhan ilçesi, Çankaya Mahallesi, 0 ada 696 parselde yer alan hastane binası 14 milyon 278 bin 203 TL'ye satışa çıkarıldı. Gayrimenkulün satış ihalesi 1 Aralık tarihinde saat 14:00'te yapılacak. 

İlan metni:

T.C. KIRIKHAN İCRA DAİRESİ 2019/184 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri : Hatay İl, Kırıkhan İlçe, 0 Ada, 696 Parsel, ACEMLİ Mahalle/Köy, Tespite konu parsel ayrık nizam 5 kat imarlıdır. Parselin zemindeki konumu ve sınırları eldeki pafta örneğine göre uyuşmazlığının bulunmadığı ve uyduğu gözlemlenmiştir. Tespite konu parsel E-5 kara yolu ile Lise Cad. kesiştiği köşe başındadır. kara yolu ile ulaşım mevcuttur. Yollar asfalt olup trafiğin tıkanma sorunu yoktur. Hava limanına 10 km. mesafede olup hava yolu ile de kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Her türlü rahat ulaşım mevcuttur. çevresinde yoğun yapılaşma başlamıştır. Yakın çevresinde iki adet lise mevcuttur. Aynı cadde üzerinde E-5 karayolu Adliye binası, Emniyet binası(1000-1500 m) bulunmaktadır. Şehir merkezine 2400-2500 M mesafededir. Kırıkhan Belediyesi tarafından 29/11/2006 tarih ve101 ruhsat no ile yapı ruhsatı düzenlenmiştir. Kırıkhan Belediyesi tarafından 29/02/2008 tarih ve 41 belge no ile yapı kullanma izin belgesi düzenlenmiştir. Hastane 7000 m² içerisinde ayrıca sığınak 250 m² için yapı kullanma verilmiştir. Konu parsel topoğrafik bakımdan düz bir konumdadır. Parsel üzerinde zemini 1.150,00m² oturumlu bordum kat, zemin kat ve 5 kattan oluşan bodrum+6 katlı bina mevcuttur. Bina hastane olarak kullanılmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tariflerine 4C sınıfındadır. 9-10 yıllık bir binadır.
Bodrum Kat: Erkek ve bayan wc, ısı merkezi, medikal gaz, çamaşırhane, teknik servis, morg, bay bayan mescit, UGS odası, doktor odası, memografi, röntgen, UPS odası, tomografi, kumanda odası, toplantı salonu üniteleri vardır.
Zemin Kat: WC, hasta kabul, hasta kayıt, 9 muayene servisi, hasta hakları odası, bebek emzirme odası, alçı odası, görme alanı, Laboratuvar kayıt, kan alma, Laboratuvar Transfüzyon merkezi, acil doktor odası, bayan-bay müşahede odası Ressüsitasyon odası, acil müdahale ve muayene odası, danışma ünitelerinden oluşmaktadır.
Birinci Kat: WC, bekleme salonu.10 hasta yatak odası, doktor odası, hemşire ofisi, kadın doğum polikliniği, depo, eczane, hastane müdür odası, bilgi işlem odası, mesul müdür odası, sekreter, başhemşire odası, yönetim kurulu odası, satın alma-sistem odası ünitelerinden oluşmaktadır.
İkinci Kat: WC, doktor odası,18 hasta yatak odası, resmi muhasebe odası, muhasebe müdür odası, medikal muhasebe odası ve arşivi, hastane arşivi, bekleme alanı ve hemşire odası üniteleri vardır.
Üçüncü Kat: WC, 10 hasta yatak odası, makine dairesi, depo ve hemşire odası üniteleri vardır.
Dördüncü Kat: WC, ameliyathane ünitesi, bay-bayan soyunma, hasta hazırlama ve uyandırma, sterilazisyon odası,2 ameliyathane, malzeme odası, ameliyathane personel odası, yoğun bakım ünitesi (yoğun bakım odası, 2 doktor odası, 2 sancı odası, hemşire hazırlık odası, ebe odası, doğum odası, yeni doğan odası) üniteleri vardır.
Beşinci Kat: WC, mutfak ve yemek salonu üniteleri vardır. Konu parsel üzerinde yapılan binanın toplam alanı 7,117,00m² olup Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, 4C sınıfındandır. Arsanın üzerinde bodrum+6 katlı bina bulunmaktadır. Yapıya eklenti bir parça olmamasına rağmen bina envanterine dahil olmuş olan ve binadan ayrılması mümkün olmayan sistemler olan bir adet prefabrik beton trafo köşk, bir adet 1000 kVA transformatör, bir adet modüler OG hücresi vardır.
Adresi : Çankaya mah. Çevreyolu üzeri Kırıkhan / HATAY
Yüzölçümü : 4.413,33 m2
Arsa Payı : tam
İmar Durumu : ayrık nizam 5 kat imarlıdır
Kıymeti : 14.278.203,75 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : yok
1. Satış Günü : 01/12/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 05/01/2022 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : KIRIKHAN İCRA DAİRESİ ÖNÜ -

Hatay Kırıkhan da 14.3 milyon TL ye icradan satılık hastane binası!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/184 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön