19 / 04 / 2024

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği!

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kıyı kenar çizgisi üzerinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri söylenen yapılar yıkılıyor.



Hatay Samandağ'da kıyı kenar çizgisinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri söyleyen yapılar yıkıldı. Yıkımı engelleyen bölge sakinleri ve belediye çalışanları arasında arbede çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, kararın Samandağ Kaymakamlığı'nca verildiğini ifade ederken ev sahiplerinden bazıları, konuyla ilgili yürütmeyi durdurduğunu söyledi.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Samandağ'da sahil şeridinde yer alan yapılar için 'kıyı kenar çizgisi ve devlet hazinesi içerisinde bulunup izin alınmadan inşa edildikleri' nedeniyle yıkıldı. Bu sabah saatlerinde, belediye ekipleri tarafından yıkım çalışmalarına başlanan ancak bölge sakinlerine tepki verdi. Yıkımı engellemeye çalışan bölgedekiler ile belediye çalışanları arasında gerginlik yaşandı. Taraflar arasında kısa süreli arbede çıkarken ihbar üzerine bölgeye gelen polis, geniş güvenlik önlemi aldı.

Yıkımın Samandağ Kaymakamlığı'nın aldığı karar kapsamında konuşan Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, "Turizm bölgemizde yer alan bu yapıların yıkımının ardından 50 yıllık bir projeyi Samandağ turizmine kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Evi yıkılacak kişilerden Muhsin Nefşioğulları ise yürütmeyi durdurma kararı kapsamında görevlilerin yıkımlarının da sürdüğünü iddia ederek "Elimde yapı kayıt belgem ve yürütmeyi durdurma kararı var. Evimizin yıkılmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Belediye, bölge sakinlerinden bazılarının evlerini tahliye etmeleri için cuma gününe kadar zaman verildi.


Geri Dön