24 / 04 / 2024

Hatay Samandağ'daki yıkıma tepki!

Hatay Samandağ'daki yıkıma tepki!

Hatay Samandağ'da kıyı şeridinde bulunan hazine arazilerinde başlayan yıkım tepkilere neden oldu.



Hatay'ın Samandağ ilçesinde kıyı şeridinde bulunan hazine arazilerinde başlayan yıkım işlemine vatandaşlar tepki gördü. Bazı işletme ve sera sahipleri yıkım işlemi nedeniyle belediye ve kaymakamlıkla karşı karşıya geldi.

Ulusal Gazetesi'nde yer alan habere göre; dahil şeridinde 300 dönümlük hazine arazisinin Samandağ belediyesine verilmesi, "Nihayet devlet halkı gördü" dedi. Samandağ belediyesi ilçe turizmini geliştirmek amacıyla yeni bir proje hazırladı. Yıkım işlemine bazı işletme ve sera sahipleri tepki gösterirken, ellerinde yapı kayıt belgesi olanlar ise yargıya başvuruda bulundu. Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, sahilde hazine arazisine ev yapan bazı kişilerin sıra kendilerine gelir düşüncesiyle provakasyon yaptığını, Samandağ halkının bu provakasyona gelmeyeceğini kaydetti.

İlçeye gelen turist sayısının 100 bin kişi olduğunu söyleyen Eryılmaz, Samandağ'ın geleceği için tüm sahili turizme ve halkın kullanımına sunmak istediklerini açıkladı.

Kıyıda bulunan bazı işletme sahipleri tepki verse sahil şeridinin halka geri verilmesi Samandağ'da büyük destek alıyor. Vatan Partisi Samandağ İlçe Başkanı Gazi Karaali de projeye destek veriyor.

Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı da projeye destek verdiklerini ancak tepkilerin yıkıma neden olduğunu belirtti.

Yıkıma uğrayan sera ve işletmelerin avukatı Anıl Cevahir Can ise, geçmişte 50 metre olan kıyı şeridinin önce 100 metreye, sonra da 150 metreye ulaştığını, bu nedenle tapuları bu alan içinde kalan vatandaşların dava açmak zorunda olduklarını söyledi. Can, şimdi de imar barışı uygulamasından yararlanan yapı kayıt belgesi sahibi müvekkilerinin yargıya başvuru yaptığını açıkladı.

Tepkiler sonrasında Samandağ kaymakamı ve Samandağ belediye başkanı, yıkımına devam edilen sahil şeridini gezdi ve işletme ve sera sahipleriyle görüşmelerde bulundu.


Geri Dön