26 / 04 / 2024

Hatay'da 2 saatlik sağanak hayatı felç etti!

Hatay'da 2 saatlik sağanak hayatı felç etti!

Hafta içinde 5 kişinin sele kapılıp yaşamını yitirdiği Hatay'da 2 saatlik sağanak hayatı felç etti. Mersin'den Zonguldak'a pek çok kentte hayat durdu, Diyarbakır'da da bir kişi öldü...



Hafta içinde 5 kişinin sele kapılıp yaşamını yitirdiği Hatay'da 2 saatlik sağanak hayatı felç etti. Mersin'den Zonguldak'a pek çok kentte hayat durdu, Diyarbakır'da da bir kişi öldü.


Yağışlı hava ve fırtına yurdun pek çok noktasında etkili oluyor. Hafta içinde 5 kişinin sele kapılarak öldüğü Hatay'ı, önceki akşam yine sel vurdu. Saat 22.00 sıralarında başlayan ve 2 saat aralıksız süren sağanak yağış hayatı felç etti. Amanos Dağları'ndan gelen sel suları ile birlikte akan balçık, Antakya-İskenderun karayolunun trafiğe kapanmasına neden oldu. Araçlarında mahsur kalanlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, 3 araç kullanılamaz hale geldi. Balçıkla kaplanan yol, 2 saat sonra açılabildi. Kırıkhan yolunda 4 araçta mahsur kalan vatandaşlar da yine ekipler tarafından kurtarıldı. Erzin Deresi üzerindeki 80 yıllık köprü yıkıldı, Ötençay Mahallesi'nde sele kapılan hayvanlar telef oldu. Yağış ve şiddetli fırtına Diyarbakır'da da can aldı: 

Diyarbakır: Kulp ilçesinde toprak kayması sonucu yıkılan evin enkazı altında kalan Hacı Vehbi Yel (70) yaşamını yitirdi. 

Osmaniye: Kadirli ilçesinde önceki akşam aralıksız yağan yağmur nedeniyle yollar göle dönerken, bazı evleri su bastı. Kadirli-Sumbas yolu, 1 metreyi bulan su nedeniyle kapandı. 

Kahramanmaraş: Andırın ilçesinde şiddetli fırtına ile sağanak nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su basarken, ağaçlar araçların üzerine devrildi. Zonguldak: Kentte etkili olan sağanak nedeniyle Kozlu ilçesi sahil yolunda bazı araçlar mahsur kaldı. 24 saatte metrekareye 33.8 kilo yağış düştü. Mersin: Toroslar ilçesine kurulan hayvan pazarını su bastı, 7 hayvan telef oldu. 

Balıkesir: Ayvalık ilçesinde hızı 100 kilometreyi bulan fırtınada 12 balıkçı teknesi battı, bazı evlerin çatıları uçtu. 

Kayseri: Şehir merkezinde gece boyunca yağmur etkili olurken, Erciyes Dağı'nda 2 bin 600 metreden yüksek kesimlere kar yağdı. 


MARMARA VE EGE ISINIYOR

Marmara ve Ege bölgelerinde, Balkanlar'dan gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisiyle mevsim normallerinin 13 dereceye kadar altına düşen hava sıcaklığının, hafta içinde yeniden yükselmesi bekleniyor. Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle, sıcaklıklar Çanakkale'de mevsim normallerinin 13, İzmir'de ise 12 derece altına düştü. Eylül ayı uzun yıllar ortalama en yüksek sıcaklığı 27.1 derece olan Bursa'da sıcaklık dün 19 dereceye kadar çıktı. Marmara ve Ege'nin yarından itibaren ise yeniden ısınacağı tahmin ediliyor. Hafta içinde sıcaklıkların, Bursa'da ve İstanbul'da 24, Çanakkale ve Bursa'da 25 derece olması bekleniyor. 


Sabah 


Geri Dön