29 / 03 / 2024

Hatay’da 4. Yapı, İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı açıldı!

Hatay’da 4. Yapı, İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı açıldı!

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde 51 firmanın katılım gösterdiği 4. İnşaat Yapı ve Dekorasyon Fuarı bugün açıldı...



Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde 4. İnşaat Yapı ve Dekorasyon Fuarı bugün başladı. Fuara 51 firmanın katılım gösterdi.

Anadolu Ajans'ında yer alan habere göre, Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Antakya Belediyesi, Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası ile diğer ilgili kurum ve kuruluşların desteğiyle 7 bin metrekare alanda kurulan fuara 51 firma geldi. 

Fuarda, inşaat malzemeleri, dekorasyon ürünleri, bahçe dekorları ve yapı ekipmanları sergilendi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, fuarın hayırlı, uğurlu olmasını dilediğini belirtti.

Hatay’da 4. Yapı, İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı açıldı!

Geçen günlerde sıkıntılı bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Doğan, "Şehitlerimiz, yaralılarımız oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İdlib'deki mesele Türkiye'nin kendi başına açmış olduğu bir husus değil. Dünyada meydana gelen çeşitli olaylar neticesinde hemen sınırlarımız dibinde böyle bir olayla karşı karşıya geldik. 8 buçuk 9 yıldır Suriye'deki bu kargaşadan en çok etkilenen ülke Türkiye, burada en çok etkilenen il de Hatay. Öncelikle Hataylılara göstermiş oldukları bu kadirşinaslıktan dolayı da şükranlarımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

- Hatay ekonomisinin performansı

Doğan, rakamlara bakıldığında Hatay'ın 2019'daki ekonomisinin hiç de küçümsenmeyecek performansta olduğunu belirtti. 

Geçen yılki ihracata bakıldığında 2 milyar 850 milyon dolarlık bir rakama ulaştıklarını ifade eden Doğan, "Tabii bunun içerisinde farklı sektörler var, yaş sebzeden tutun da mobilyaya, ayakkabıya kadar, yapmış olduğumuz çelik, filtre... Bunları koyduğumuzda 2018 rakamlarına yakın rakamlarda hatta biraz daha onun üzerinde bir ihracat gerçekleştirmişiz. 2019, dünyada kriz yılıydı ama Hatay bundan başarıyla çıkmıştır diye ifade edebilirim" şeklinde konuştu.

Doğan, Hatay'ın tarımda, ticarette, sanayi, altyapı ve diğer sektörlerde de çalışıp ürettiğinin ve dünyanın dört bir tarafına sattığına dikkat çekti. 

 


Geri Dön