26 / 04 / 2024

Haydar Özkan: New York, Tokyo ve Paris'te projelere başlayacağız!

Haydar Özkan: New York, Tokyo ve Paris'te projelere başlayacağız!

İsviçre sermayeli Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi'nin İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, İstanbul'daki 550 milyon dolarlık projelerini tamamladıktan sonra New York, Tokyo, Paris gibi önemli metropollerde projelere başlayacaklarını söyledi...



İsviçre sermayeli Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi'nin İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, İstanbul'daki 550 milyon dolarlık projelerini tamamladıktan sonra New York, Tokyo, Paris gibi önemli metropollerde projelere başlayacaklarını söyledi. Özkan, "İsviçre sermayeli, Türk bayraklı uluslararası iş yapan bir şirket oluyoruz' dedi


Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, Sabah Gazetesi Yazarı Şelale Kadak'ın A Haber'de yayınlanan İş'te Hayat programında Mecidiyeköy'de eski Likör fabrikasının yerine yapılan yeni rezidans, otel, kültür, sanat ve moda merkezini anlattı. 


İsviçre sermayesinin gayrimenkul sektörüne yaptığı en büyük yatırımı siz yönetiyorsunuz. Ne kadarlık bir yatırım yapıldı? 

Mecidiyeköy'de eski likör fabrikasının bulunduğu arazide yapımına başladığımız proje için yaklaşık 550 milyon dolarlık bir sermaye getirdik. Biz başarılı olursak İsviçre'den başka şirketlerin de gayrimenkul yatırıma geleceğine inanıyoruz. 


İsviçreli fonla nasıl bir araya geldiniz? 

Grup özellikle dünyada ticaret sigortası konusunda uzman. 2005'te finansal piyasalarda bir hareketlenme olacağı ön sezisiyle varlıklarının bir kısmıyla porföy çeşitlemesi yapma kararı almıştı. İşte o zaman Türkiye'de gayrimenkule yatırım fikri de ortaya çıktı. Çünkü gelişen piyasalarda özelikle Doğu Avrupa ülkeleri ve İstanbul ilgi alanlarına girdi. Türkiye'de likör fabrikası projesi ortaya çıkınca fon hemen ilgilendi. 


Fabrikanın devlet arazisi üzerinde olmasının avantaj ya da dezavantajı var mı? 

Emlak Konut Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı'na ait olan Likör Fabrikası arazisi ihale yöntemi ve gelir paylaşım modeliyle bize verildi. Proje Emlak Konut menfaatlerini korumak adına yüklenici firmaları bazı koşullara bağlıyor ki bunlar bizim gibi yabancı yatırımcılar için zaten yapılması gerekenler. 


Sizin getirdiğiniz Fairmont Otel aynı zamanda New York'un meşhur Plaza Oteli'nin de sahibi olan gruba ait. Bu isimlerin avantajı ne olacak müşteriler için?

Grup Kuzey Amerika'da çok güçlü. 35 bin çalışanı ve 70'ten fazla oteli var. Bizim otelimiz açıldığında otel sayısı 82'yi bulacak. 257 tane de rezidans olacak. Grup olarak çok hızlı büyüyorlar ve dünyaya yayılıyorlar. Buradan rezidans alanlar dünyada diğer Fairmont rezidansa sahip olanlarla aynı kulübe giriyor ve istedikleri zaman ev değiştirme imkânına kavuşuyor. 


Yeni bir markayı, Quasar'ı Türkiye ile tanıştırıyorsunuz. Hedeflerinizde neler var?

İsviçre sermayeli, Türk bayraklı tüm dünyada iş yapan çok kaliteli bir gayri menkul geliştirme firması olacağız. İstanbul'da en az 2 veya 3 proje daha yapmak istiyoruz. Londra, New York, Paris ve Tokyo'da da projeler yapacağız. Bunları tamamladıktan sonra rotamızda Çin var.


Şelale Kadak/Sabah Gazetesi


Geri Dön