24 / 04 / 2024

Haydarpaşa Garı tasarım merkezi olacak!

Haydarpaşa Garı tasarım merkezi olacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım  İstanbul 1.bölge Cumhur İttifakı'nın adaylarıyla buluştu. Program  Binali Yıldırım moderatörlüğünde gerçekleştirildi. 



Binali Yıldırım moderatörlüğünde gerçekleşen programda belediye başkan adayları sırasıyla projelerini anlattı. Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu programın moderatörlüğünü Binali Yıldırım yaptı. Yıldırım sordu, adaylar anlattı. Yıldırım'da önemli açıklamalarda bulundu. 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kamuoyunun merak ettiği Haydarpaşa Garı planı için "Haydarpaşa, Anadolu yakasının yaşam merkezi olacak” dedi. 

Binali Yıldırım şöyle devam etti; Kadıköy esasında diyoruz ki, ekonominin de, refahın da olmazsa olmazı üretmek. Üretmezsek başka çıkış yolu yok. Gençlerimize, kadınlarımıza, insanımıza iş, aş imkanı sağlamamız lazım. Devlette, belediyede, bakanlıklarda işe al bunlarla başa çıkılmaz. Bütün vatandaşları buralarda istihdam şansımız yok. Asıl kaynakları özel sektöre, gençlere, girişimcileri kendi kendilerine iş yapabileceklere hasretmemiz lazım. Kadıköy ve  Üsküdar'ı bir tasarım merkezi olarak planlıyoruz. Haydarpaşa Garı kalkıyor orası bir kültür ve endüstri tasarım merkezi oluyor. Tasarım demek bir ürünü akıl teriyle ortaya çıkarmak demek. Mesela ceket yaptıracaksınız, ceketin tasarımını İtalyanlar yapıyor, Pendik'te bir atelye yapıyor. Biz diyoruz ki, sadece üreten yer değil akıl terini de katarak dizayn eden yer olalım. İşin özeti marka. Marka üretemezsiniz zenginleşemezsiniz. THY bugün bir marka. Marka sayılarını arttırmamız lazım.


Binali Yıldırım Haydarpaşa projesini açıkladı!

Binali Yıldırım İstanbul projelerini anlattı!


Geri Dön