25 / 04 / 2024

Hazine uygun şartlarla arazi verecek, vatandaş evini yapacak! Konutta yeni model geliyor!  

Hazine uygun şartlarla arazi verecek, vatandaş evini yapacak! Konutta yeni model geliyor!  

Konutta yeni model hayata geçiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine'nin vatandaşa arsa satacağını, vatandaşa burada ev inşa etme imkanı tanınacağını belirtti. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut sektöründeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu, Kovid-19 salgınıyla dünya genelinde tedarik zincirinin bozulduğuna ve bu durumun pek çok sektörü etklediğine vurgu yaptı. 

Ev fiyatlarındaki yükselişle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurum, "Vatandaşı çaresiz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Sahada vatandaşın sorunlarını dinliyor, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hızla çalışma yapıyoruz. Gelinen noktada ülkemizde 2 yıl önce konut fazlası var tartışması vardı" şeklinde konuştu ve o gün gerçekleştirilen kampanyayla rekor satışlara imza atıldığının altını çizdi. 

"Bugün de yine konut ihtiyacı olan vatandaş için bir ay önce yeni bir paket açıklandı. Kredi faizleri düşürüldü" açıklamasında bulunan Kurum, yeni çalışmaların gündemde olduğunu dile getirerek, "Hazine ve Maliye Bakanlığımızla, belediyelerimizle vatandaşın konut almasını kolaylaştıracak, yeni arzın piyasaya çıkmasını sağlayacak adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

Hazine uygun şartlarla arazi verecek, vatandaş evini yapacak! Konutta yeni model geliyor!   

BÜYÜKŞEHİRLERDE ARSA SATIŞI PROJESİ 

Sosyal konut projelerine ek olarak ‘altyapılı konut arsaları’ satışına da başlanacağının altını çizen Kurum, Hazine arazilerinin vatandaşların kendileri için ev inşa etmesi amacıyla uygun koşullarda satışa sunacaklarını belirtti.

"Vatandaş tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. İsteyen müteahhitlerle anlaşacak. Ankara’da Gölbaşı, İstanbul’da Tuzla, Çatalca, Başakşehir için çalışıyoruz" diye konuşan Kurum, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ eliyle, arazi maliyetlerini de düşürmek için bu projeyi çalıştıklarını aktardı ve şehrin çeperindeki arazileri uzun vadeli ödeme ile satışa sunacaklarını vurguladı. 

Hazine uygun şartlarla arazi verecek, vatandaş evini yapacak! Konutta yeni model geliyor!  

Arsanın yerine göre metrekare büyüklüklerinin belirleneceğine vurgu yapan Kurum, "Mesela bir arazide 500-1000 metrekarelik alanlar olacak ve tek katlı evler yapılacak. Bazı yerlerde 8-10 bin metrekarelik arsada, emsal 0.50 olacak ve 3-4 katlı binalar yapılacak. Konut tipleri için biz projeler çalışacağız" diye konuştu  ve vatandaşın da imar planına uygun projesini hazırlayarak ruhsat alıp evini yapabileceğini ifade etti. 

"Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi bilhassa konut fiyatlarının çok arttığı şehirlerde çalışıyoruz" diyen Kurum, sayıların ihtiyaç ve talebe göre belirlenceğini, satışlara Ağustos'ta başlamayı ve yıl sonuna kadar sürdürmeyi planladıklarını aktardı. 

Hazine uygun şartlarla arazi verecek, vatandaş evini yapacak! Konutta yeni model geliyor!  

TOKİ eliyle 2002 yılından bugüne kadar dar ve orta gelirli vatandaş için 1 milyon 137 bin konut inşa edildiğinin de altını çizen Kurum, yeni sosyal konut müjdesinin de yakında kamuoyu ile paylaşılacağına dikkat çekerek, “81 ilde vatandaşı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. Bu kampanyadan hiç evi olmayanlar faydalanacak” şeklinde konuştu. 

20 SENE VADELİ İŞ YERİ SATIŞI 

Hürriyet'te yer alan habere göre; bir diğer projelerinin de sanayi tesisleri alanında olacağının altını Çizen Kurum, "TOKİ eliyle üretimi ve istihdamı arttırmak için sanayi siteleri kuracağız. Küçük ve orta ölçekli işletmeci kardeşlerimizin talebine göre yapacağız" dedi ve kura yöntemiyle, az peşinat ve 15-20 yıl vadeyle satılacağına dikkat çekti.

İşte il il Türkiye’de kira ortalamaları! Zirvede sürpriz şehir…

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Kira artışı düzenlemesi için tarih belli oldu!

75 bin TL'ye sıfır ev sahibi olabilirsiniz! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Arazi kamudan, ev vatandaştan! Ağustos ayında başlıyor!


Geri Dön