19 / 04 / 2024

Hekim Yapı fabrika yatırımına odaklandı!

Hekim Yapı fabrika yatırımına odaklandı!

Hekim Yapı Genel Koordinatör Yardımcısı Özge Hekim, 2015 yılında metal kiremit ve diğer çelik yapı parçaları üretimleri ile diğer üretimlerde yardımcı montaj elemanlarını üretecek fabrika yatırımlarının faaliyete geçtiğini iletti.



Cephe, dış cephe, yapı kaplama malzemesi ve yalıtım ürünleri ürettiklerini kaydeden Hekim Yapı Genel Koordinatör Yardımcısı Özge Hekim, 2015 yılında metal kiremit ve diğer çelik yapı parçaları üretimleri ile diğer üretimlerde yardımcı montaj elemanlarını üretecek fabrika yatırımlarının faaliyete geçtiğini iletti. Aynı lokasyonda yıl sonu itibarıyla poliüretanlı sandviçpanel fabrikalarının da üretime geçtiğini duyuran Hekim, "Fabrikalaşma yatırımlarımızın yoğun olduğu bölgelerden biri olan Adapazarı Hendek üretim tesislerimizde konumlandırılan diğer altı fabrikanın yanında bu yeni iki üretimimizle de tüm bölgelere yakınlığımızla nakliye avantajımızı kullanacağız" dedi. 


Özge Hekim, özellikle iç ve dış cephe kaplama malzemesi olarak kullanılan Hekimboard levhalar, izolasyonlu sandviç duvar ve cephe panelleri olarak kullanılan Hekim Panel'in yanı sıra ısı yalıtım levhaları (EPS) olarak kullanılan Hekimpor ve prefabrike yapıların yalıtımlı hazır duvarları olarak kullanılan Hekimpan'm üretimini gerçekleştirdiklerini bildirdi. Ar-Ge çalışmaları kapsamında ürün gamlarını genişletmek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Hekim, geçen yıl bütçelerinin yüzde 4'ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırdıklarına dikkat çekti. Hekim, bu anlamda geliştirdikleri ahşap ve taş dokulu Hekimboard ürünlerinin sektörde olumlu dönüş aldığını ifade etti. 


Bu yıl da yatırımlarına devam edeceklerini ifade eden Özge Hekim, özellikle nakliye filolarına yeni açılan araçların eklenmesi ve mevcut kapasitelerinin Hekimboard yüzey kaplama malzemelerinde artırılması konusunda çalışmalarının bulunduğunu işaret etti. Hekim ayrıca, Hekimpor ürünlerine yeni enjeksiyon hattı ve 4 metre blok üretiminin eklenmesinin yanı sıra henüz fizibilite aşamasında olan taş yünü üretimi çalışmalarını devreye almayı planladıklarını kaydetti. 

Üretimini yüzde 40 artırdı Geçen yılı hedefleri doğrultusunda tamamladıklarını ileten Özge Hekim, büyüme kalemlerini başlıca yüzde 40 artış ile üretim ve yüzde 30 artış ile satışını  oluşturduğunu işaret etti. Cirolarının yaklaşık yüzde 25'inin ihracattan karşılandığı bilgisini veren Hekim, bu seviyenin bölgesel sorunlar ve belirsizlikler sebebiyle istenen ve hedeflenen düzeyde gerçekleşmediğine dikkat çekti. Dış pazarlarda özellikle Fransa, İngiltere, ABD ve İsveç'e ürün gönderdiklerine değinen Hekim, "45 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu ülkelerden özellikle Romanya, Türkmenistan ve Azerbaycan da endüstriyel yapı projelerinde ürünlerimiz tercih ediliyor" dedi. 


Firmaları hakkında da bilgi veren Özge Hekim, 2007 yılında alınan kapasite artırımı kararı doğrultusunda ikinci üretim hattının kurulumuna başlayarak, 2008 yılında tam kapasite ile üretime başladıklarını söyledi. Her iki üretim hattını da öz varlıkları ile finanse ettiklerini ifade eden Hekim, şunları kaydetti: "Adapazarı-Hendek 2'nci Organize Sanayi Bölgesi nde 100 dönüm arazi içerisinde bulunan iki üretim tesisinde yıllık toplam 80 bin metreküp fibercement levha üretim kapasitesine sahipken 2013 yılı itibarıyla üçüncü fıbercement üretim tesisi yatırımına başlayan Hekim Yapı A.Ş 2014 yılı itibarıyla bu yatırımını hayata geçirerek, yılda 125 bin metreküp fîbercement üretim kapasitesine ulaştı." 


Dünya 


Geri Dön