19 / 04 / 2024

Hendek Toplu Konut projesi hakkında merak edilenler!

 Hendek Toplu Konut projesi hakkında merak edilenler!

Hendek Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkay Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Çağrı Güngör, Hendek’te yapılması planlanan Toplu Konut projesi hakkında merak edilenleri cevapladı…



Hızır Çağrı Güngör, Hendek’te yapılması planlanan Toplu Konutlar projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Medya Haber’den Kadir Kaz’ın haberine göre; Hızır Çağrı Güngör, katıldığı bir programda merak edilenkeri cevapladı. İşte Hızır Çağrı Güngör'ün açıklamaları...

Neden Toplu Konut Projesi? Süreç nasıl gelişti?

Biz Hendek'in orta ölçekli vasat bir Anadolu Şehri olmasını istemiyoruz, burada sürekli canlı bir ekonomi olmasını istiyoruz. Burada iş kollarında faaliyet gösteren Vatandaşlarımızın uzun vadede burada olmalarını bu Şehri daha iyi noktalara taşımalarını istiyoruz. Şehrimizin nüfusu şu an 85 bin, 85 bin olarak kalmasını istemiyoruz. Hayallerimiz bunun çok çok ötesinde.

Neden Toplu Konut Projesi? Süreç nasıl gelişti?

Ciddi bir Organize Sanayimiz var ve sınırları da genişliyor. Bu yeni fabrikalar, yeni istihdam, yeni işçiler ve yeni insanlar demek. Konumu itibariyle iki büyük metropolünün arasında, kuzey Marmara otoyolunun bağlantı güzergahında. Yani stratejik konumu olan ve büyümeye müsait bir İlçe.

Ayrıca yeryüzü hareketlerini takip ediyoruz. Fay hatlarında kırılmalar bekleniyor. Bizde olası deprem senaryolarında en yakın kaçış noktası olan Hendek'i günü geldiğinde hazır tutmak için bu işe giriştik, güzel de bir hazırladık ekonomimizin tıkanmaması için de hayata geçirmeye verdik.

  Hendek Toplu Konut projesi hakkında merak edilenler!

Zamanlama konusu?

Pek çok sebebi göz önünde bulundurarak ön başvuru almaya karar verdik. Ön başvuruları online alıyoruz yani Vatandaşlarımızı olabildiğince bir araya getirmemeye çalışıyoruz ama şöyle de bir durum var, Ülkemizde halihazırda bir sokağa çıkma yasağı yok ve hayat devam ediyor. Bizde bu zor günlerde Vatandaşlarımıza Devletin tüm organları ile görevinin başında olduğunu, hayatın devam ettiğini ve moralini yüksek tutmaları gerektiğini hatırlatmak için başvuru Almaya karar verdik. Başvuruları online olarak devam ediyor.

Kaç başvuru var?

Ciddi ve beklediğimizin üzerinde bir başvuru var. En son baktığım da 178 civarında bir başvuru vardı. Günlük ortalama 30-40 arası başvuru geliyor. Şu süreçte güzel bir oran yakaladığımızı düşünüyorum.

Başvuru süresi uzatılacak mı?

Sürenin uzatılması ile ilgili ciddi bir talep var. Vatandaşlar ulaşamadığını, sürenin uzaması gerektiğini söylüyorlar. Şöyle bir şey ilave edeyim, biz sokağa çıkamadığını gelemediğini söyleyen vatandaşlarımızın Beyaz Masa ulaşanlara evine gidip başvuru dilekçelerine alıp toplu konuta kayıt işlemini yapıyoruz. Yani evden bu şekilde bir hizmette yapıyoruz.

Süreç nasıl işleyecek?

Ön başvuru sürecimiz başladı. Kriterleri sosyal medyadan ilan ettik. Gazetelerde nasıl olacağı yönünde yayınlar yapıldı. Bizim niyetimiz sosyal kontrol üretmek. Yani dezavantajlı gruplar, Engelli Vatandaşlarımız, ve Gazi yakınları, Emekliler ve en son diğer alıcı grupları olarak kategorileri 4’e böldük ve başvuruları öncelik sırasına göre gruplandırıyoruz.

Şehit Engelli Vatandaşlarımıza ayrı bir kategori açtık, toplam konut sayısının yüzde 5'i kadar bir kontenjanı var yani Engelli Vatandaşlarımızın kuraya girmeden direkt konut sahibi olma hakkı var. Bu da 30 konut civarı, bunun üzerinde bir başvuru olursa Engelli Vatandaşlarımız yine kendi arasında 30 konut için kuraya girecekler, kurada çıkmazlarsa diğer alıcı gruplarıyla Engelli Vatandaşlarımızı tekrar kuraya sokacağız.

Engelliler için yüzde 5’lik kontenjan Şehit ve Gazi yakınlarımız bizim baş tacımız. Bizim için, Vatanımız için, birliğimiz dirliğimiz için mücadele etmiş insanlar bizim baş tacımız. Onların böyle bir kura derdi yok.

Şehit ve Gazilerimizin kura derdi yok Emekliler ve diğer alıcı adaylarımız toplu bir şekilde kura yeter sayısını sağlarsak kuraya girecekler, kura yeter sayısının sağlanamaması durumunda ise doğrudan konutlarını alabilecekler.

Emekliler ve diğer alıcı grupları Başvuru koşullarımızdan en önemlisi ve Vatandaşlarımızın en çok sorduğu konu 5 bin 500 TL gelir şartı. Burada yanlış anlaşılmalar oldu. Bu 5 bin 500 TL’den bir kuruş fazla alırsanız buraya baş vuramazsınız demek.

Bizim hedefimiz 5 bin 500 TL hane halkı gelirinin maksimum seviyede olması. 5500 TL’nin altında geliri olanlar için yapılmış bir proje. 5 bin 500 TL’nin altında geliri olan Vatandaşlarımızın konut sahibi olmasını sağlamak istiyoruz.

Hendek’te toplu konut hamlesi!

 


Geri Dön