25 / 04 / 2024

Çalışana 1000 lira doğal gaz desteği! Meclis’e sunulmasına az kaldı!

Çalışana 1000 lira doğal gaz desteği! Meclis’e sunulmasına az kaldı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yasa teklifi Meclis’e sunulacak… Şirketlerin ve firmaların, çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği verilmesi gündemde. İşte detaylar…



Hükümet tarafından hazırlanmış olan ve ekonomide bir takım düzenlemeleri içine alan torba yasa teklifi 1 Ekim'de TBMM'ye sunulmuş olacak. Yasa teklifi içinde mevcut şirketlerin, çalışanlarına 1000 TL’ye kadar doğal gaz desteği vermesi öngörülmekte. Şirketlere, çalışanlarına doğal gaz desteği vermesi durumunda vergi ve sigorta pirimi muafiyetleri sağlanması da gündemin ilk sıralarında.

Yasa teklifi içinde ekonomi ile ilgili önemli kararlar yer alırken çalışanlara 1000 liraya kadar doğal gaz desteği verilmesi gündemde.

A Haber’in haberine göre; Hükümet, icra takibi başlatılan 2 bin TL’nin altındaki borçların tasfiye edilmesini de öngören ekonomik düzenlemeleri içeren yasa teklifini 1 Ekim 2022’den sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulmuş olacak.

TORBA YASA MESAİSİ

Meclis’te, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş başkanlığında bürokratların da katılmış olduğud toplantıda, yeni torba teklif için mesai yapıldı.

VERGİ VE İCRA KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK

60 ile 80 madde arasında olması hedeflenen torba yasa teklifinde vergi ve icra kanunlarında değişiklik öngörülmekte.

Çalışana 1000 lira doğal gaz desteği! Meclis’e sunulmasına az kaldı!


Geri Dön