24 / 04 / 2024

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Deprem konusunun hafife alınmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her binaya toplanma alanları afişi asılacağını söyledi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul AFAD İl Müdürlüğü Afet Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Hürriyet'te yer alan habere göre; afet bölgesinde olduğumuzu söyleyen Soylu, ''Her türlü afetle de karşı karşıyayız. Coğrafyamız böyle bir coğrafya. Ne kadar kıymetli, ne kadar dünyanın gözünün üzerinde olduğu, bir takım hasetliklerin oluşturulduğu coğrafyaysa da bir özelliği daha var o da afet coğrafyası'' diye konuştu.

"HER BİNAYA TOPLANMA ALANLARI AFİŞİNİ ASACAĞIZ"

Deprem konusunun hafife alınmadan değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Bakan Soylu, şu açıklamalarda bulundu:

''Toplanma alanı ayrı, barınma alanı ayrı. Toplanma alanı depremin ilk anından sonra tahliye olacağımız, tahliye edileceğimiz mahallemize en yakın, mahallemizin içerisinde bulunan alanlardır. Bunlar belediye tarafından tespit edilirler sonra AFAD'a bildirilirler. Sonra AFAD bunları açıklar. Allah muhafaza depremin ne zaman olacağını kim bilmiyor? Bunları teker teker tespit etmeye çalışırız. 26 çalışma grubumuzun içinde bulunan Toplanma Alanı ve Tahliye Yerleştirme Grubumuz tespit eder. Bu grubumuzun yöneticisi Jandarma Komutanlığı.

Ne olursunuz siyasal tartışmaların içine girmeyin. Belediyenin verdiği, boş alan bir alan toplanma alanı olabilir. Sonra biz bu alanı değiştirebiliriz. Bazen bize getirilen çalışmalarda eksiklikler olabilir. Bunu kötü niyet olarak da görmemek lazım. Buna yönelik düzeltmeler yapılabilir.

İstanbul 1.29 metrekareydi toplanma alanlarında. Biz bunu son yaptığımız çalışmayla 2 metrekarenin üzerine çıkardık. Ama örneğin bazı mahallelerde hiç yoktu. Biz bunu ortadan kaldırdık. Bazı mahallelerde 0,60 - 0,80 metrekareydi.

Şimdi hiçbir şey yapmayan, masa başından sürekli tezvirat üretmeye çalışan, sadece eleştiri yapan insanları biraz insafa davet ediyorum. Biraz insaf ya. Bak bu kadar insan buradayız. 493 toplantı gerçekleşmiş, hepimizin başka kamu işleri var. Ama buradayız. Onun için burada özellikle

Her binaya toplanma alanları afişini asacağız. Bizim mantığımız şu, dönüşümü tam tamamlayana kadar hatta dönüşümden sonra da Türkiye afet bölgesidir. Bizim tüm tedbirleri almamız gerekir. Bunlar hem binalarımızın girişinde olacaklar, hem de İstanbul'da yaşayan tüm vatandaşlarımıza; üç afet toplanma alanı olduğunu ifade edeceğiz. Hem de bunlarla ilgili tahliye plan tatbikatlarımızı gerçekleştireceğiz. Muhtarlarımız, kaymakamlarımız, belediye başkanımız devrede olacaklar. 2021 yılını bir eğitim yılı olarak ortaya koymuş olacağız.''

İstanbul'da kaç toplanma alanı var?

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı mecliste!


Geri Dön