19 / 04 / 2024

Her iki evden biri Zorunlu Deprem Sigortası'nı yaptırdı!

Her iki evden biri Zorunlu Deprem Sigortası'nı yaptırdı!

DASK tarafından paylaşılan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 9 milyona, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50'ye ulaştı..



Türkiye bir deprem ülkedi ve Türkiye'de depremde binalarda oluşan hasarları karşılayarak maddi teminat sağlama hedefiyle 20'nci yılına yaklaşan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün her iki evden birini Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına aldı.

DASK 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle açıklama yaptı. DASK'ın yaptığı açıklamada, "Depreme karşı alınabilecek en etkili fiziksel tedbirlerin başında depreme dayanıklı binalar inşa etmek ve bütün binaları depreme dayanıklı hale getirmek gelir. Finansal önlemlerin en önemlilerinden biri de Zorunlu Deprem Sigortası'dır. 1999 yılında yalnızca 500 bin civarında olan deprem teminatlı konut sayısı, bugün itibariyle 9 milyona yaklaştı. Türkiye genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50'ye ulaştı. Bugün Türkiye'de dakikada 15 kişi Zorunlu Deprem Sigortası yaptırıyor. Günde sadece 37 kuruş ayırarak konutları depreme karşı sigortalamak mümkün" denildi. 

DASK herkese deprem bilincini aşılayacak

Açıklamada, "DASK olarak toplumumuzun farklı kesimlerine yönelik, çok çeşitli mecraları kullanarak hem ulusal hem de yerel ölçekte pek çok bilinçlendirme ve tanıtım projesini hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Yapılan tüm bu çalışmalarımız sonucunda ve yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarına göre DASK yüzde 96 oranında yüksek bir bilinirliliğe ulaştı" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada ayrıca bu sene çok daha fazla vatandaşın aktif katılımıyla gerçekleşecek “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışması hakkında bilgi verildi;

"Sigortalı konutların sayısını artırmak, deprem güvenceli hayatı teşvik etmek, depreme yönelik alınması gereken önlemler hakkında tüm vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor adlı yarışmamızın bu yıl altıncısını düzenliyoruz. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak daha geniş kitlelere ulaşma hedefiyle yenilenen bir konsept ile düzenlediğimiz projemiz için geniş bir uzman ekip, deprem bilincinin güçlendirilmesine yönelik kapsamlı eğitim kitleri hazırladı. ‘Evimizde Güven, Şehrimize Güven' başlığını verdiğimiz yeni konseptimiz, 25 ilde AFAD Müdürlükleri aracılığıyla halka ulaşacak ve deprem bilincinin artırılması amaçlanacak. 15 Mart 2019 tarihinde başlatacağımız yarışmamıza ilk kez bu kadar yoğun bir il katılımı söz konusu. Bu sebeple yapılacak çalışmalar için şimdiden heyecan duyuyoruz. Bu projemizle halkın geniş bir kesimine ulaşırken bir diğer projemiz Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışma ile gençlere ulaşıyoruz. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz yarışmamıza 47 üniversiteden 75 başvuru aldık. Finalde 24 takım yarışacak. Yarışmamızla genç mimar ve inşaat mühendisleri aracılığıyla dayanıklı bina bilincini yeni nesillere aşılamayı hedefliyoruz"


Geri Dön