27 / 04 / 2024

Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları nelerdir?

Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları nelerdir?

Bütün yapılarda yaptırılması gereken Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları nelerdir? Yanıtı ve detayları haberimizde...



Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları nelerdir?

Yapılar üzerinde yaptırılması gereken Zorunlu Deprem Sigortası DASK'ın yaptırılmasının birçok avantajı bulunuyor. DASK sigortası olası bir depremden sonra yaşanacak maddi zararların teminatını oluşturma amacını güdüyor. Peki Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları içinde, deprem sonrasında yaşanacak ve teminat kapsamında bulunan hasarların tespit edilmesi ve bu hasarın giderilmesi için karşılığında nakit para veriliyor.


Öyle ki, DASK sigortası ile aslında siz kendi konutunuzun depremden sonra meydana gelebilecek zararları için teminat biriktirmiş oluyorsunuz. Oluşturulan sistem sayesinde ödediğiniz primler doğrultusunda konutunuzun gördüğü zarar doğrultusunda nakit para alıyorsunuz.


Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajlarından faydalanabilmek için, DASK poliçesine dahil olmanız gerekiyor. Bunun için ise size en yakın bir sigorta acentasına gereken belgeler ile gitmeniz yeterli oluyor.


Zorunlu Deprem Sigortası için istenen belgeler..

* Sigorta yaptıracak kimsenin adı, adresi, telefonu, cep telefonuna ilişkin bilgiler,

* Sigorta yaptıracak kimsenin vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigorta yapılacak yerin açık adresi

* Sigorta yapılacak yerin tapu bilgileri 

* Sigorta yapılacak yerin binanın inşa yılı 

* Sigorta yapılacak yerin binanın yapı tarzı

* Sigorta yapılacak yerin binanın toplam kat sayısı

* Sigorta yapılacak yerin binanın hasar durumu 

* Sigorta yapılacak meskenin brüt yüzölçümü 

* Sigorta yapılacak meskenin kullanım şekli 


Bu belgeler ile gittiğiniz takdirde, beyan ettiğiniz bilgiler dahilinde ödemeniz gereken DASK bedeli de hesaplanıyor. DASK sigortası bedelini de ödediğiniz takdirde yıllık olarak düzenlenen DASK sigortasına dahil olmuş oluyorsunuz.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön