25 / 04 / 2024

Her mahalleye sanal AVM geliyor!

Her mahalleye sanal AVM geliyor!

Alışveriş merkezleri pandemide işleri artırmak için yeni bir hamleye hazırlanıyor. Her AVM kendi e-ticaret sitesini açıp, bölgesindeki tüketiciye satış yapacak. İstihdam da artacak.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinden etkilenen alışveriş merkezleri işleri hareketlendirmek için düğmeye bastı. Takvim'de yer alan habere göre; InBusiness dergisine konuşan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, sanal AVM girişimini hayata geçirmek için bir yazılım üzerinde çalıştıklarından bahsetti.

Her mahalleye sanal AVM geliyor!

NASIL ÇALIŞACAK?

Yeni proje kapsamında her AVM kendi e-ticaret sitesini yani sanal AVM'sini oluşturacak. Tüketici oturduğu mahalleye en yakın AVM'nin sitesine girererek istediği mağazadan alışveriş yapabilecek. Ürün, AVM'nin kendi kurduğu ya da anlaştığı kurye ekiplerince tüketiciye verilecek. Tüketici isterse birden fazla ürün alıp evinde deneyip sonrasında kuryeye verilebilecek.

Her mahalleye sanal AVM geliyor!

HERKES KAZANIR

Altaş, proje ile AVM'lerin mahallelere yayılacağını ifade etti. Hem markanın hem franchise'ının hem de AVM'nin kazanacağından bahseden Altaş, şu ifadeleri kullandı: "Her AVM kendi moto-kurye ekibini kuracağı için yaklaşık 6 bin ek istihdam yaratacak. Tüketici mağduriyeti de önlenecek. Ürünü sıkıntılı olan tüketici mağazaya gidip muhatap bulabilecek."

Her mahalleye sanal AVM geliyor!

Cumartesi yasağının kalkması AVM cirolarına yüzde 30 katkı sağladı!

AVM sektörü 2021'e pozitif bakıyor!


Geri Dön