29 / 03 / 2024

Her sene 10 projeyle Cadde'yi dönüştürecek!

Her sene 10 projeyle Cadde'yi dönüştürecek!

Taahhüt işleri ile inşaat sektörüne giren Akbey inşaat, Bağdat Caddesinde dönüşümü hedefe aldı. Cadde'de her yıl 10 proje inşa etmeyi planlayan Akbey, Kartal'ı da inceliyor.




Taahhüt işleri ile inşaat sektörüne giren Akbey inşaat, Bağdat Caddesinde dönüşümü hedefe aldı. Cadde'de her yıl 10 proje inşa etmeyi planlayan Akbey, Kartal'ı da inceliyor. Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarına endüstriyel bina, okul, alışveriş merkezi, hastane, üniversite kampus binaları ve konut projeleri gibi birçok projeyi başarıyla tamamlayan Akbey İnşaat, İstanbul Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüme odaklan- Kenan dı. Akbey İnşaat Ge- Behram nel Müdürü Kenan Behram, Bağdat Caddesi'ni pilot bölge olarak seçtiklerini belirterek, yılda en az 10 dönüşüm projesi yapmayı hedeflediklerini söyledi. Akbey, Bağdat Caddesi'nin ardından Kartal'da da var olma planları yapıyor. 


Dönüşüme başladı Akbey İnşaat'ın 1998'de taahhüt işleri yapmak amacıyla kurulduğunu söyleyen Kenan Behram, şirketin faaliyetlerini şöyle anlattı: "Yurtiçinde ve yurtdışında birçok firmaya taahhüt işi yaptıktan sonra 2007 yılında konut işine de girdik. Mersin ve Şanlıurfa'da konut projeleri inşa ettik. İstanbul'da da 2008 yılında konut projeleri gerçekleştirdik. Bu noktadan sonra kentsel dönüşüme odaklanacağız. İstanbul Göztepe'de toplam 2 bin 650 metrekare inşaat alanına sahip, 13 daireli bir dönüşüm projesini 2013 yılında tamamladık.  Şu anda Fenerbahçe'de bulunan 14 katlı lüks konut inşaatını yürütüyoruz. 

Kasım 2013'te başladığımız proje, toplam 7 bin 650 metrekare inşaat alanına sahip. Projemizde 4+1 net 170 metrekare daireler ve dubleksler bulunuyor." 3 proje için görüşüyor Kentsel dönüşümde, Fikirtepe ve Ataşehir'deki gibi yüksek montanlı yenilemenin içinde olmayacaklarını anlatan Behram, "Biz Bağdat Caddesi'nde butik dönüşüm projeleri hayata geçireceğiz. Bağdat Caddesi son dönemde şantiye alanına dönüştü. 


Ancak biz diğer firmalardan farklı olarak sahil bandında, birbirine benzemeyen, satışında sorun yaşanmayacak projeler yapmak için çalışıyoruz" diye konuştu. Fenerbahçe'de ikinci projeleri için görüşmede olduklarını ifade eden Behram, Özgürlük Parkı ve Cemil Topuzlu çevresinde de iki adet proje için çalışmalarının olduğunu ifade etti. Banka modeli yaygınlaşmalı KADIKÖY'de imar artışı verilmediğini söyleyen Kenan Behram, "Bazı binaların imar haklarının tamamı kullanılmamış oluyor. Bazı durumlarda da imar hakkını fazla kullanmış binalarla karşılaşıyoruz. Bu gibi durumlarda, bankaların garantör olduğu model işe yarıyor, inşaat firması, yalnızca binayı inşa ediyor ve bankadan hak ediş gibi parasını alıyor. 


Bu modelin yaygınlaştırılması gerekiyor." Metrekareye değil firmaya bakın KENAN Behram, binaları kentsel dönüşüme girecek hak sahiplerinin çok bilinçlendiğini, ancak bazı konularda dikkatli olmaları gerektiğini anlattı. Behram, şunları söyledi: "Hak sahipleri yalnızca evleri yıkıldığında alacakları kira desteği ve ev tamamlandığında kaç metrekareye sahip olacaklarıyla ilgileniyor. Ancak firmanın güvenilirliği, devamlılığı ve iş bittikten sonra ki sürekliliğini incelemeden karar veriyorlar. Bağdat Caddesi'nde dünün emlakçıları, bugün inşaatçı oldu. Ev sahipleri, dikkatli olmalı." 


Vatan 


Geri Dön