11 / 05 / 2024

Hesaplara karşılıksız 3000 TL yatacak!

Hesaplara karşılıksız 3000 TL yatacak!

Pandemi döneminde alınan tedbirler kapsamında anaokuluları kapanınca, çalışan annelerin çocukları zorunlu olarak evde olmak zorunda kaldı. Çalışan anneler için bakıcı maaşı olarak hesaplara en az 3000 TL yatırılıyor.



Evde çocuğuna bakacak kimsesi bulunmayan ve çalışan annenin son günlerde bakıcılara olan talebi yükseldi. Finansal gücü bulunmayanlar için özel bakıcı hizmeti veren kuruluşlardan bakıcıyı kolayca bulabiliyor. Ancak pandemi sürecinde kreşlerin faaliyetlerine ara vermesi sonucu bakıcı ihtiyacı doğan, ancak maddi durumu çok da yeterli olmadığı için bu konuda zorlanan çalışan anneler de bulunuyor. 

Hesaplara karşılıksız 3000 TL yatacak!

HER AY 2 BİN 800 LİRA ÖDEME YAPILIYOR

Takvim'de yer alan habere göre; hem sigortalı çalışan kadın istihdamını artırmak hem de sigortalı eğitimli bakıcı çalıştırılmasına teşvik vermek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalışan annelere her ay 300 Euro (2.800 lira) 'eğitimli bakıcı' desteği sunuyor. 

Özel gereksinimli çocuğu olan annelere her ay verilen destek ise 350 Euro'yu (3.275 lira) buluyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu desteklerin her yıl kademeli olarak artacağını ve 2021 yılında 325 Euro, 2022 yılı için de 350 Euro olacağını açıkladı.

Hesaplara karşılıksız 3000 TL yatacak!

BU İLLERDE ÇOCUĞU İLE İKAMET ETME KOŞULU

Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse edilen ve SGK'nın gerçekleştirdiği 'Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' için Ankara, İstanbul ve İzmir'de çocuğuyla ikamet eden anneler başvuru yapabiliyor. Çalışan annenin iş ve yaşam dengesine katkı sağlamayı ve çocukların bakımını sigortalı ve eğitimli bakıcının yapmasını amaçlayan proje kapsamında bakıcı desteğine, başvuru tarihi itibarıyla 0-2 yaş aralığında çocuk sahibi olan SSK'lı (4A) anneler başvuruda bulunabiliyor.

Hesaplara karşılıksız 3000 TL yatacak!

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR? NE KADAR SÜRE DESTEK ALINABİLİR?

Projede ayrıca 0-36 ay çocuk bakımı konusunda eğitim almış (İşkur, Mesleki Yeterlilik Kurumu ya da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika ile ispatlayan) bir bakıcıdan hizmet alınması şartı yer alıyor. Çocuk 36 aylık olana kadar ve en fazla 32 ay süreyle destekten faydalanılabiliniyor. Projede gerekli şartları sağlayarak destekten faydalanmak isteyenler, e-Devlet şifresi ile 'www.sgkegitimlibakici.org' ve 'www.sgk.org.tr' adresi üzerinden başvuruluyor.

Hesaplara karşılıksız 3000 TL yatacak!

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

-Başvuru tarihi itibarıyla (ön kayıt anında) 0-24 ay aralığında (24'üncü ay dahil) çocuğunuz olmalı.
-SGK kayıtlarına göre proje döneminde analık izninde olmamalısınız.-Ankara, İstanbul ve  İzmir  illerinden birinde ikamet etmelisiniz.
-Çocuğunuzla aynı evde ikametiniz bulunmalı.
-Bekar anneyseniz çocuğunuzun velayetine sahip olmanız ve çocuk ile aynı adreste yaşamanız gerekiyor.
-En geç kesin kayıt tarihi itibarıyla bir işverenin yanında sigortalı ve tam zamanlı çalışıyor olmalısınız.
-Bir eğitimli çocuk bakıcısını tam zamanlı sigortalı olarak çalıştırıp, çocuğunuzu bu bakıcıya baktırmalısınız.
-Bakıcınızın ücretini en az asgari ücret düzeyinden ödemeniz gerekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön