25 / 04 / 2024

Hilton Kozyatağı 2 ayda hedefini yukarı çekti!

Hilton Kozyatağı 2 ayda hedefini yukarı çekti!

Eylül’de açılan Hilton İstanbul Kozyatağı, yüzde 80 doluluğu yakalayınca, 2015 hedefini yükseltti. 2015’ te ortalama yüzde 90 doluluk planlayan otel, bölgenin eğlence açığını da kapatacak.



Hilton Hotels&Resorts markasının, İstanbul Anadolu yakasındaki ilk oteli olan Hilton İstanbul Kozyatağı, yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla 2.5 ay önce hizmete girdi. Bu süre zarfında ortalama yüzde 50 doluluk oranını yakalayan otel, dönemsel olarak da yüzde 80 doluluğu yakaladı. Hilton İstanbul Kozyatağı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, 2.5 aylık sürede yakaladıkları performans sayesinde 2015 hedeflerini de yukarı çektiklerini belirterek, “2015 yılı için ortalama yüzde 70 doluluk hedefliyorduk ancak bu hedefimizi yüzde 90’a çıkardık. 1 Ocak itibariyle Hilton Otelleri bünyesinde rezervasyon sistemi de devreye girecek. Buradan da ciddi talep geleceğine inanıyoruz” dedi.

 

Çağlar, Kozyatağı’nın kurumsal şirketlerin merkez ofislerini taşıması ve İstanbul Finans Merkezi’nin etkisiyle hızla geliştiğini söyledi. Bu gelişimin misafir sayılarını da etkilediğini ifade eden Çağlar, “Konaklama yapan misafirlerimizin yüzde 60’ı yabancı, yüzde 40’ı yerli oldu” dedi.

 

Formula deneyimi için 1 milyon dolar

 

OTELİN özelliklerini de anlatan Hakan Çağlar, 320 odalı otelde önümüzdeki günlerde İstanbul’un dünyaca tanınan restoranı 360’ın ve Emre Ergani’nin işleteceği The Bar’ın hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Bulundukları bölgede bir eğlence merkezinin olmadığını vurgulayan Çağlar, 1 milyon dolarlık yatırımla motor sporlarının simülasyonu olan Speedcity’i kurduklarını ifade etti.


Vatan


Geri Dön