19 / 04 / 2024

Hilton, Trabzon'da 5 yıldızlı otel yapacak!

Hilton, Trabzon'da 5 yıldızlı otel yapacak!

Dört bin yıllık tarihiyle Türkiye'nin önemli turizm alanları arasında olan Trabzon'da, her geçen gün yeni turizm yatırımları gerçekleştiriliyor

 



Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un kongre turizminde çok önemli bir merkez olmaya aday olduğunu, bu konuda merkez konumuna oturmak için yatak kapasitesinin ve hizmet standartlarının artırılması gerektiğini belirtti.

Dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton'nun Trabzon'da bir 5 yıldızlı otel yapma girişiminin bulunduğunu ifade eden Vali Kızılcık, "Bunun için bize başvuruda bulundular. Yerin tahsisi için belirli bir zaman geçmesi gerekiyordu.

Yer konusunda Hilton ile anlaşma sağladık. Gerekli olan yer etüt çalışmaları yapıldı. Bugünlerde Hilton inşaata başlayacak" dedi.

Otel yetkilileri ile görüştüklerini ve otelin Trabzon'da 2011 yılında düzenlenecek olan Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivaline yetiştirilmesi sözünü aldıklarını anlatan Vali Kızılcık, uluslararası bir otel grubunun da Trabzon'da yatırım yapmak istediğini, bu konudaki görüşmelerin de sürdüğünü söyledi.

-KANUNİ'NİN MAHALLESİ ORTAHİSAR-
Vali Kızılcık, Trabzon'un hem doğal güzellikleriyle hem tarihi geçmişi ve kültürel gelişmişliğiyle çok önemli bir merkez olduğunu belirtti.

Trabzon'un özelliklerini ortaya çıkarmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Vali Kızılcık, "4 bin yıllık bir geçmişi olan Trabzon, turizm destinasyon merkezi haline geliyor" diye konuştu.

Ortahisar Mahallesi'nin Trabzon'un tarihi en eski yerleşim bölgesi olan, kale surları ile çevrilmiş bölgede, geçmiş dönemlere ait başta kale surları olmak üzere tarihi Türk evleri, cami ve eski mabetlerin yer aldığını ifade eden Vali Kızılcık, ayrıca Ortahisar'ın Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu mahalle olduğunu söyledi.

Tüm bu özellikleriyle birlikte yapılan çalışmalar arasında tarihi Ortahisar Mahallesi'nin de bulunduğunu kaydeden Vali Kızılcık, "Burada bulunan 100 tane tarihi evin restore edilip turistik olarak kullanılması için çalışmalarımız sürüyor. Dünyanın 'Muhteşem Süleyman' diye isimlendirdiği Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup 17 yaşına kadar büyüdüğü yer Ortahisar. Belediyemiz, üniversitemiz ve  TOKİ  ile ortaklaşa bu bölgenin röleve çalışmaları başlatıldı" dedi.

Vali Kızılcık, 5 ay içerisinde röleve çalışmalarının tamamlanacağını belirterek, "Çalışmaların tamamlanmasıyla burası çok önemli bir turizm alanı olacak. Görüştüğümüz bazı iş adamları şimdiden burada yatırımlar yapmak istiyor.

Restore edilen tarih evler butik otel, el ürünlerinin satıldığı dükkanlara dönüştürülebilir. Ortahisar çok özel ve güzel bir yer olacak" diye konuştu.

-VALİLİK MAKAMI TARİHİ BİNAYA TAŞINACAK-
Vali Recep Kızılcık, 4 bin yıllık geçmişi olan bir şehrin yönetim merkezinin de eski vali binasına taşınmasını öngördüklerini ifade ederek,
"Ortahisar Mahallesi'nde bulunan eski Hükümet Konağına valilik makamını taşımayı düşünüyoruz. Burayı restore edip oraya taşınacağız. 2011 yılında gelen misafirlerin kabulü de orada yapılacak" dedi.

Tarihi zenginliği gösterecek mekanların çok önemli olduğunu da vurgulayan Vali Kızılcık, eski Hükümet Konağıyla ilgili röleve ve yapım planlarının 4 ay içerisinde ihaleye çıkacak şekilde ellerinde olacağını söyledi.
AA


Geri Dön