18 / 04 / 2024

Hintli milyarder Gautam Adani'nin serveti 2.5 ayda 16.2 milyar dolar arttı!

Hintli milyarder Gautam Adani'nin serveti 2.5 ayda 16.2 milyar dolar arttı!

Hintli milyarder Gautam Adani, 2021'in başından bu yana 16,2 milyar dolarlık servet artışıyla Jeff Bezos ve Elon Musk gibi isimleri geride bıraktı. Adani, yıl başından bu yana dünyada servetini en çok yükselten isim oldu.



Dünya Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates ve Warren Buffet'ın servetini konuşurken Hindistanlı bir milyarder, hepsini solladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Bloomberg'ün dünyanın en zengin insanları listesinde yıl başından bu yana servetini en çok artıran isim Hindistanlı milyarder Gautam Adani olarak açıklandı.

Hintli milyarder Gautam Adani nin serveti 2.5 ayda 16.2 milyar dolar arttı!

SERVETİ İKİ BUÇUK AYDA 16,2 MİLYAR DOLAR ARTTI

Birçok sektöre yayılan Adani Group'un patronu olan isim, yıl başından bu yana servetini tam 16,2 milyar dolar yükseltti ve 50 milyar dolarlık servete ulaştı.

Ulaştırmadan enerjiye kadar birçok alanda yatırımları bulunan Adani, dünyanın en zenginleri listesinde de 26. sıraya kadar çıktı. 

Adani'nin borsada işlem gören şirketlerinden biri hariç hepsi, 2021'in başından bu yana en az yüzde 50 değerlendi. 

HİSSELERİ BORSADA UÇUYOR

Bloomberg, Adani'nin holdinginin piyasa değerinin de bu yıl toplamda yüzde 90 değer kazandığını belirtti.

Emtia ticareti şirketi Adani Enterprises Ltd., geçen ay Hindistan'da 1 gigavatlık veri merkezi kurmak üzere anlaşma imzalamıştı. Grubun bayrak taşıyıcısı olan bu şirketin değeri yıl başından bu yana yüzde 90 oranında yükseldi ve 8 milyar dolara çıktı. 

Adani Total Gaz firmasının piyasa değeri de bu yıl yüzde 96 yükselişle 8 milyar dolara çıktı. Adani'nin elektrik iletim şirketi Adani Transmission Ltd de aynı dönemde değerini yüzde 79 artırdı. Diğer şirketler olan Adani Power Ltd., Adani Ports ve Special Economic Zones Ltd. de değerlerini yüzde 52 ve üzerinde yükseltti. Yeşil enerji şirketi Adani Green Energy Ltd. de geçen yıl yüzde 500 değer kazancından sonra bu yıl da yüzde 12 değerlendi.

Hintli milyarder Gautam Adani nin serveti 2.5 ayda 16.2 milyar dolar arttı!

AMBANİ’Yİ GEÇTİ

Dünyanın en zenginleri listesinde bulunan bir diğer Hindistanlı zengin Mukesh Ambani'nin servetinde yıl başından bu yana artış 8,1 milyar dolar olarak kaydedildi. 

Ambani, 84,8 milyar dolarlık servetiyle en zenginler listesinde 10. sırada yer alıyor.

İLK SIRADA BEZOS VAR

Dünyanın en zenginleri listesinde ilk sırada, 183 milyar dolarlık servetiyle e-ticaret ve bilişim devi Amazon'un patronu Jeff Bezos yer alıyor. Ancak Bezos'un serveti yıl başından bu yana 7,6 milyar dolar düştü.

En zenginler listesinde ikinci sırada ise 180 milyar dolarlık servetiyle Tesla ve SpaceX'in patronu Elon Musk var. Musk'ın serveti yıl başından bu yana 7,2 milyar dolar yükseldi. 

Üçüncü sırada ise 139 milyar dolarlık servetiyle Microsoft'un patronu Bill Gates yer alıyor.

Dünyada en çok milyarder bu şehirlerde yaşıyor!

Milyarderlere servet vergisi mi geliyor?


Geri Dön