19 / 04 / 2024

Hissedarlara müjde! O bankadan 1.4 milyar TL temettü dağıtma kararı!

Hissedarlara müjde! O bankadan 1.4 milyar TL temettü dağıtma kararı!

Bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden Kuveyt Türk, hissedarlarına temettü dağıtacağını duyurdu. Peki bu temettünün miktarı ne kadar olacak ve ne şekilde dağıtılacak?



Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören bankacılık sektörünün önemli isimlerinden Kuveyt Türk, 2023 yılı genel kürü toplantısının ardından, 2022 yılına dair finansal performans ve ilerlemeler ile finansal tablolara ilişkin en güncel bilgileri hissedarlarıyla paylaştı.

Bankadan yapılan açıklamada, 2022 yılı kârından 1 milyar 400 milyon TL’nin, hisse payları oranında nakit temettü şeklinde ortaklara dağıtılması kararı alındığı duyuruldu.

Hissedarlara müjde! O bankadan 1.4 milyar TL temettü dağıtma kararı!

NET KAR 14 MİLYAR LİRA

Bankanın finansal tablolarının da paylaşıldığı Kuveyt Türk genel kurulunda, 2022 senesinde 14 milyar TL net kâr elde edildiği ve toplanan fon büyüklüğünün, 2021’e kıyasla yüzde 42 oranında artarak 301,5 milyar TL’ye ulaştığı belirtilirken, kullandırılan fon büyüklüğünün ise yüzde 60 artışla 197,6 milyar liraya yükseldiği duyuruldu. .

Açıklamada ayrıca, bankanın geçtiğimiz yıl öz varlıklarının 28,7 milyar lira, aktif büyüklüğünün de 384,6 milyar liraya taşındığı bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön