17 / 04 / 2024

Hisseli daire nasıl satılır?

Hisseli daire nasıl satılır?

Bir taşınmaz mala bir kişi sahip olabileceği gibi, birden fazla kişi de taşınmaza sahip olabiliyor. Peki hisseli bir taşınmazın satılmak istenmesi halinde ne yapılır? Hisseli daire nasıl satılır?



Hisseli daire nasıl satılır?

Bir taşınmaz mala bir kişi sahip olabileceği gibi, birden fazla kişi de taşınmaza sahip olabiliyor. Ayrıca, taşınmaz üzerindeki hisse oranları eşit olabileceği gibi, farklı oranlarda da hisse sahibi olunabiliyor.


Ancak farklı oranlardaki hisseler, taşınmaz mal üzerindeki hakkı kısıtlamıyor. Örneğin, hissesi yüksek olan bir kimse, az hissesi olan kimseden onay almadan evin satışını gerçekleştiremiyor.


Aksi halde, satış iptali için hissedarlar dava açabiliyor. Peki hisseli ev satılmak istenmesi halinde ne yapılması gerekiyor? Hisseli daire nasıl satılır?


Hisseli dairelerin satışı..

Tüm hissedarlar evin satılması konusunda aynı fikire sahipse..

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. 


İsteyen hissedarlar birbirlerine ya da toplu olarak bir avukata vekalet de vererek, satış işlemini gerçekleştirebiliyor. 


Tüm hissedarlar evin satılması konusunda aynı fikire sahip değilse..

Hisse sahiplerinden biri eğer hissesini satmak istemezse satış iptali davası açabiliyor. Buna karşılık, ortaklığın giderilmesi davası açılarak, evin mahkemece açık artırmaya satılması saplanabiliyor. Böylece hisseli evin satışına karar veriliyor, satıştan elde edilen para ise paydaşlar arasında paylaştırılıyor.


Hisseli eve kredi çıkar mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön