19 / 04 / 2024

Hisseli tapu satışı!

Hisseli tapu satışı!

Hisseli tapu satışının yasal dayanağı 3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesinin son fıkrasıdır. İmar Kanunu' nda hisseli tapu satışının nasıl yapılacağı ayrıntılı olarak ifade ediliyor...




3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesinin son fıkrasının amacı imar planı olmayan yerlerde özel parselasyon planına dayalı hisseli satışlarla çarpık yapılaşmanın, bir başka ifadeyle imar mevzuatına uygun olmayan kaçak yapılaşmanın önlenmesi olarak açıklanıyor.


Hisseli tapu satışı!


3194 sayılı İmar Kanunu'nda taşınmazın bölünerek satışı yasaklıyor. Ancak hisseli tapu satışında taşınmazın önce hisselerinin bölünme işlemi yapılıyor sonra hisse paylarının satışı yapılabiliyor.


Tarım, Hayvancılık, Turizm, Sanayi, Depolama amacıyla yapılmak istenen hisseli tapu satışının önü açıktır. Öncelikle hisseli tapu satışı talebi için taşınmazın tapu sicil bilgileri ile ne kadar hissenin kaç kişiye ve hangi amaçla satışının talep edildiğini belirten bir yazı yazılıyor. Tarım ve Hayvancılık amaçlı yapılacak olan hisseli tapu satışında hangi istisna kapsamında bu satışın gerçekleştiği belirtiliyor. Tapu senedinde resmi olarak bu istisnai durum yazılıyor.



Hisseli tapu nasıl anlaşılır?
Hisseli tapu ayırma işlemleri!
Hisseli tapu satışı nasıl yapılır?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön