19 / 03 / 2024

HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü'nün inşaatı başlıyor!

HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü'nün inşaatı başlıyor!

MÜSİAD tarafından 5 kooperatiften meydana gelen girişim grubunun hayata geçireceği ‘HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü'nün temeli mayısta atılıyor. Proje tamamlandığında ekonomiye yıllık 35 milyar liralık katkı sunulacak. 



Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 5 kooperatiften meydana gelen HİTAM Ortak Girişim Grubu işbirliği ile Hadımköy'de 'HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü' kuruluyor. Akşam'dan Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre; projenin tanıtımı dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da katıldığı toplantıyla yapıldı. Temeli bu yaz atılması planlanan proje hayata geçtiğinde ekonomiye 35 milyar lira katkı sağlayacak. 1.650 dönüm proje alanına ve yaklaşık 2.5 milyon metrekare inşaat alanına sahip olacak proje 3.500 adet üretim ve ticaret yeri bulunucak.

HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü nün inşaatı başlıyor!

5 MİLYAR TL YATIRIM

1.5 milyar TL'si satın alma bedeli, 3.5 milyar TL'si inşaat ve altyapı bedeli olmak üzere 5 milyar TL yatırım maliyetiyle hayata geçirilmesi planlanan HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü'nün çağın çok ötesinde bir yatırım olduğundan bahseden HİTAM Ortak Girişimi Başkanı Dr. Oktay Dede, "Adını HADKOOP, İMAS Toplu İşyeri ve Yapı Kooperatifi, TAF 2023, Avrasya ve İSTMOB kooperatiflerinden alan HİTAM, üretim ve ticaretin kalbinin attığı bir üs olacak. Proje hayata geçirildiğinde ülkemize yaratacağı 35 milyar TL'lik katma değer ile 2021 yılında başlanacak en büyük üretim ve ticaret üssü projesi olma özelliğini taşıyor" dedi. Dede, dev projenin inşaatına mayıs ayında başlanacağını ve projenin yaklaşık 5 yılda tamamlanacağını söyledi. 

KOBİ'LER BÜYÜYECEK

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ise Türkiye ekonomisinin dinamizmini KOBİ'lerden aldığından bahsederek "Lakin bize gerekli olan şey, işletme yapıları güçlü, krizlere dayanıklı, gelişime ve ölçek büyütmeye elverişli KOBİ'ler üretmek" açıklamasında bulundu. 

Hadımköy'de kurulması planlanan HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü 2.5 milyon metrekare inşaat alanında yer alacak.

HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü nün inşaatı başlıyor!

YILDA 3 MİLYON KİŞİ ZİYARET EDECEK

İstanbul Havalimanı'na 12 kilometre uzaklıkta bulunacak HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü 7 gün 24 saat yaşayan bir tesis olacak. 2 bin öğrenciye sürekli staj yapacak üssün 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesi planlanıyor.

Projenin tanıtımına katılan Bakan Kurum'a hediyesi de verildi. 

70 BİN KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI

Projenin tanıtımında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Böyle bir projenin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ahilik Yılı' ilan ettiği 2021 yılında atılması çok anlamlı" açıklamasında bulundu. Kurum projenin 70 bin kişiye istihdam sağlayacağını açıkladı. Kurum ayrıca "Kanal İstanbul projemizin de yaz döneminde aynı şekilde temelini atmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü nün inşaatı başlıyor!

HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü 9 Nisan'da tanıtılacak!


Geri Dön