25 / 04 / 2024

Hitit Üniversitesi MYO'nun yeni binasının temeli atıldı!

Hitit Üniversitesi MYO'nun yeni binasının temeli atıldı!

Çorum Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun yeni binasının temeli törenle atıldı. Türkiye'nin en eski 12 yüksek öğretim okulundan birisi olan MYO yeni binaları ile çağdaş tasarıma sahip yeni bir yerleşkeye kavuşacak...



Çorum Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun yeni binasının temeli törenle atıldı. Törene Çorum Valisi Sabri Başköy, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Burada konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Alkan, 1970'li yıllarda eğitime açılan yüksek okulun Türkiye'nin ilk yüksek öğrenim kurumlarından biri olduğunu kaydetti. Okulun 40 yıldan fazladır kesintisiz eğitim verdiğini belirten Alkan, 40 yıldır ilk kez temel atma töreni düzenlendiğini kaydetti. 


Türkiye'nin en eski 12 yüksek öğretim okulundan birisi olan MYO'nun yeni binaları ile çağdaş tasarıma sahip yeni bir yerleşkeye kavuşacağını aktardı. Alkan, ''Türkiye'nin en eski 13 MYO'sundan birisi olan okulumuz ilk kez bir temel atma töreni yapılıyor. İçerisinde bulunduğumuz yerleşkede 7 bin metrekare kapalı alana sahip, 4 ayrı blokta yer alan derslikler ile akademik, idari ofislerde 40 yıla yakın bir süredir eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettiriyor.'' dedi. 


Vali Sabri Başköy ise "Güney Kampüsü'nün çözümü noktasında Rektör Metin Alkan ve diğer taraflarla görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerin neticesinde vatandaşlarımıza ait olan 7 buçuk dönümlük arazinin alımı konusunda anlaştık. Sonuç olarak güney kampüsü, 462 dönüm olarak, içerisinde tıp fakültesi ve sağlık meslek yüksekokulu ile beraber tam bir sağlık kampüsüne dönüşecektir.'' diye konuştu. Çorum'da yakalanan sinerji ile eksikliklerin bir bir tamamlandığını dile getiren Başköy, bu temel atma töreninin de bunun güzel bir göstergesi olduğunu aktardı.


Protokol üyeleri yapılan duanın ardından Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu yeni binasının temeli butonlara basılarak atıldı. 


Haberciniz


Geri Dön