19 / 04 / 2024

Hızlı tren projelerine öncelik verilecek!

Hızlı tren projelerine öncelik verilecek!

Hızlı tren çekirdek ağının yapımına, karma trafiğe uygun yüksek standartlı demir yolu inşaatlarına ve elektrifikasyon ve sinyalizasyon projelerine öncelik verilecek. Hızlı tren projelerine öncelik verilecek.



Bu kapsamda gelecek yıl, Ankara-Sivas Demiryolu projesinin yapımı hızlandırılacak. Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinin Ankara-Afyonkarahisar kesiminin yapım çalışmalarına devam edilecek,  Afyonkarahisar-Uşak-İzmir kesiminin yapım ihalesine çıkılacak.


Türkiye’nin ihracat hedefine ulaşabilmesini teminen, yapılan planlamalar doğrultusunda doğru yer, zaman ve ölçekte liman kapasiteleri hayata geçirilecek, limanların demiryolu ve karayolu bağlantıları tamamlanacak.


Türkiye'nin lojistikteki uluslararası konumunun güçlendirilmesini ve sanayi/endüstri, tarım ve maden gibi ürünlerin toplam maliyetleri içindeki taşımacılık maliyetlerinin azaltılmasını teminen lojistik merkezlerin kurulması ve lojistik mevzuatının oluşturulması hedefleniyor. Bu çerçevede lojistik mevzuatı niteliğini de taşıyacak Türkiye Lojistik Master Planı'nın hazırlanmasına yönelik ihale çalışmaları sonuçlandırılacak. Proje hazırlama ve kamulaştırma çalışmaları tamamlanan lojistik merkezlerin yapımına başlanacak. 


Adapazarı-Karasu Limanı Demiryolu Bağlantı Hattının ikmal inşaatı ihalesine çıkılacak. Çandarlı Limanı'nın demiryolu bağlantısıyla ilgili çalışmalara başlanacak.


İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi demiryolu bağlantı hattı kapsamındaki lojistik merkez inşaatının altyapısı tamamlanacak. Bursa-Yenişehir demiryolunun inşaatına devam edilecek ve bölgedeki OSB’lere ve otomotiv fabrikalarına demiryolu bağlantıları sağlanacak.


Türkiye’nin artan dış ticaret hacminin kesintisiz şekilde sürdürülmesini sağlayacak liman kapasitelerinin doğru yer, zaman ve ölçekte hayata geçirilmesini teminen daha önce Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanmış bulunan Kıyı Yapıları Master Planı Bütüncül Kıyı Alanları Planları ile uyumlu olacak şekilde güncellenecek ve belirlenecek Liman Yönetim Modeli kapsamında uygulanacak.


AA


Geri Dön