20 / 04 / 2024

Honda’nın fabrikasını satın alan Habaş Holding’ten büyük bomba!

Honda’nın fabrikasını satın alan Habaş Holding’ten büyük bomba!

Gazeteci Emre Özpeynirci, Habaş Holding tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan Honda Gebze fabrikasında yerli otobüs ve kamyon üretildiğini açıkladı. Özpeynirci’nin, paylaştığı fotoğraflarda Habas logolu otobüs ve kamyonlar görülüyor.



Japon otomobil devi Honda, 1997 yılından bu yana faaliyette olan Gebze’deki fabrikasını 2021 yılı eylül ayı sonunda resmen kapattı.

Yaklaşık 2 bin emekçinin çalıştığı fabrikada son yerli Honda Civic Sedan modeli Eylül sonunda banttan indirildi. Fabrika ise 2021 yılı sonunda yeni sahibi Habaş Holding’e teslim edildi. Piyasalara düşen ilk iddialara göre Habaş Holding yerli otomobil ve ticari üretmek için bu tesisleri satın aldı.

Habaş Holding’in Honda’nın fabrikasını ilk aldığında bu tesisleri kendi ihtiyaçları doğrultusunda değişime sokacağını bekleniyordu.

Ancak Habaş Holding’in planının yerli bir araç üretmek olduğu ortaya çıktı. Yaz aylarının başında ise Habaş Holding’in eski Honda tesislerindeki dönüşüm sürecini tamamlandığı ve de aynı süreçte yerli araç üretmek için gerekli çalışmaların da tamamlandığı söylendi. Tabii henüz fabrika ve yerli araca ilişkin pek çok detay bilinmiyor.


Geri Dön