20 / 04 / 2024

Hong Kong'a 80 milyar dolarlık yapay ada projesi!

Hong Kong'a 80 milyar dolarlık yapay ada projesi!

Hong Kong'da konut sorununu çözmek için yeni bir proje hayata geçirilmesi planlanıyor. Ülkeye 80 milyar dolarlık dünyanın en büyük yapay adası inşa edilecek.



Hong Kong'da konut sorununu çözmek için yaklaşık 80 milyar dolarlık bir proje ile dünyanın en büyük yapay adasının inşa edilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında Lantau Adası'nın kapsamında denizde bin hektarlık bir alan doldurulacak. Proje, Central Park'tan üç kat büyük olacak, 260 bin konut inşa edilecek. Hong Kong hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre 2025 yılında başlanacak projenin 2032'de tamamlanması planlanıyor.

260 bin konut inşa edilecek

New York'taki Central Park'tan üç kat daha büyük olacak adada 260 bin konut inşa edilecek. Adadaki yapıların yüzde 70'inden fazlası konutlardan meydana gelecek.
 
Yapay ada, kentin en pahalı altyapı projesi olacak. 1998 yılında açılan Hong Kong Uluslararası Havalimanı yaklaşık 20 milyar dolara mal olmuştu. Dubai'de denizin doldurulmasıyla inşa edilen Palmiye Adası'nın maliyetinin de 12 milyar olduğu ifade ediliyor.
 
Projeye karşı çıkanlar, maliyetin çok yüksek olacağını, deniz canlılarının ve özellikle pembe yunusların zarar göreceğini ve halkın görüşünün alınmadığını belirtiyor. 1,106 kilometre kare yüzölçümü olan 7,3 milyon nüfuslu Hong Kong, dünyada konut fiyatlarının en yüksek olduğu bölgeler arasında yer alıyor.
 
Proje kapsamında ek olarak yine Lantau kapsamında 700 hektarlık ikinci bir yapay ada daha inşa edilecek. Ancak bu projenin ayrıntıları ve olası maliyeti henüz bilinmiyor.

Hong Kong'un konut sorunu için yapay ada inşa edilecek!


Geri Dön