23 / 04 / 2024

Huawei, 1 milyar sterlinlik yatırımla İngiltere’yi optoelektronik merkezi yapacak!

Huawei, 1 milyar sterlinlik yatırımla İngiltere’yi optoelektronik merkezi yapacak!

Huawei İngiltere Basın ve Halkla İlişkiler Departmanı Müdürü Harrison, “Cambridge Bilim Parkı”nda kuracağımız Ar-Ge merkezi, İngiltere’nin optoelektronik alanında küresel araştırmaların merkezi haline gelmesini hızlandıracak” diye konuştu.  



Çin’in telekomünikasyon devi Huawei tarafından yapılan açıklamada, şirketin İngiltere’de bulunan Cambridge Bilim Park’ında optoelektronik araştırma-geliştirme (Ar-Ge) ve imalat üssü kurma projesinin birinci fazının yerel hükümetce onaylandığı kaydedildi.
 
Huawei İngiltere Basın ve Halkla İlişkiler Departmanı Müdürü Paul Harrison, Çin Medya Grubu muhabirine verdiği özel röportajda, söz konusu tesisin Huawei ve İngiltere için çifte kazanç anlamına geldiğinden bahsederek, aynı zamanda İngiltere’nin optoelektronik ürünlerle ilgili küresel Ar-Ge çalışmalarının merkezi olma sürecinin hızlanacağını sözlerine ekledi.

Cambridge Ar-Ge ve imalat üssüne uygun olarak 1 milyar sterlin yatırım yaptıklarından bahseden Harrison, projenin tamamlanmasıyla 400 kişiye istihdam fırsatı sağlanacağından bahsetti. Harrison İngiltere’de gerçekleşen bu proje ile optoelektronik teknolojisinin küresel veri merkezi ve siber altyapı tesislerinde kullanılmasını planladıklarını ifade etti.


Geri Dön