20 / 04 / 2024

Huber Köşkü Başbakanlık'a mı geçiyor?

Huber Köşkü Başbakanlık'a mı geçiyor?

BEŞTEPE'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşası bittiğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istişareleri sonucunda kampusun Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılmasının uygun olacağına karar verilmişti..



BEŞTEPE'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşası bittiğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istişareleri sonucunda kampusun Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılmasının  uygun olacağına karar verilmişti. Çankaya Köşkü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kullanımına bırakılmıştı. Hatta önümüzdeki günlerde Çankaya Köşkü, ilk kez Bakanlar Kurulu'na ev sahipliği yapacak. 


Başbakan Davutoğlu'nun yeni dönemde ofis olarak kullanacağı, geniş katılımlı resepsiyonların verileceği ÇanIkaya Köşkü'nde ilk Bakanlar Kurulu 23 Mart'ta gerçekleştirilecek. Başbakan Davutoğlu ile bazı danışmanlarının kullanabileceği Çankaya Köşkü'nde yeterli sayıda oda olmadığı için Başbakan yardımcıları, Başbakanlık merkez binadaki ofislerinde çalışmaya devam edecekler, 


VAHDETTİN KÖŞKÜ 

Beştepe'de çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nü ofis olarak kullanacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün iştiraki olan Taksim Otelcilik'te kiralık olarak bulunan ve 130 milyon TL harcanarak restore edilen Vahdettin Köşkü, yakında Cumhurbaşkanlığına devredilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a gittiğinde Vahdettin Köşkü'nü kullanacağı için artık Tarabya'daki Huber Köşkü'ne ihtiyaç kalmıyor. Bu nedenle Huber'in Başbakanlık'a devredilmesi planlanıyor. Tadilatı bitmek üzere olan Çekmeköy'deki yeni konutlarına taşınmaya hazırlanan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesi, bir süredir Huber Köşkü'nü kullanıyor. Gül, burayı boşalttıktan sonra aksi yönde bir karar alınmazsa Huber Köşkü Başbakanlık'a devredilecek. Huber'i bundan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu kullanacak. 


1985'ten beri... 

Atatürk'ün 1935'te yaptırdığı Florya Deniz Köşkü'nün kullanılmaz duruma, gelip Milli Saraylar'a devredilmesinden sonra ı Cumhurbaşkanları için , İstanbul'da yeni bir mekân ihtiyacı doğdu. 1985'te Cumhurbaşkanlığına tahsis edilen, mimarisi ve 1 ı tarihiyle Boğaziçi'nin en gösterişli malikânelerden biri olan Huber Köşkü'nün de bulunduğu Tarabya yerleşkesi bu ihtiyacı karşılamak için kullanılmaya başlandı. 


Habertürk


Geri Dön