20 / 04 / 2024

Hububat ihracatı yılın ilk dokuz ayında 25,6 artış gösterdi!

Hububat ihracatı yılın ilk dokuz ayında 25,6 artış gösterdi!

Hububat ihracatında, 2022 Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artış kaydederek 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi.



Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, 2022 Ocak-Eylül döneminde gerçekleşen hububat ihracatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirilen hububat ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artış kaydederek 2,6 milyar dolar olarak kaydedildi.

TOPLAMDA 169 ÜLKEYE HUBUBAT İHRACATI

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, "Ocak-eylül aylarında Birleşik Devletlere ihracatımız geçen yılın aynı zamanına göre yüzde 96,7 artış gösterirken, Irak’a ihracatımız yüzde 55,7 Cibuti’ye ihracatımız yüzde 31,8 ve Suriye’ye ihracatımız ise yüzde 22,6 oranında artış gösterdi.” diye konuştu.

Hububat ihracatı yılın ilk dokuz ayında 25,6 artış gösterdi!

SEKTÖRÜN İHRACATI 8,3 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu, Türkiye'de tarım alanında en fazla ihracat gerçekleştiren sektörler arasında yer alan hububat sektörü olduğunu belirtti ve “Hububat ihracatı yükselen grafiğini sürdürmeye devam ediyor. Sektörümüzün ihracatı, yılın ilk dokuz ayında yüzde 28,9 artışla 8,3 milyar dolara ulaştı.” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön