18 / 04 / 2024

Hükümetten dikkat çeken asgari ücrete zam açıklaması: Ne zaman yapılacağını göreceğiz

Hükümetten dikkat çeken asgari ücrete zam açıklaması: Ne zaman yapılacağını göreceğiz

Herkesin merakla beklediği asgari ücret ile ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz "Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz" dedi.



TÜİK, Nisan ayında enflasyonu yüzde 69,97 şeklinde açıkladı. Yüzde 69,97'lik yıllık enflasyon Şubat 2002'den beri görülen en yüksek yıllık enflasyon oldu. Şubat 2002'de yıllık enflasyon artışı yüzde 73,2 olarak kayıtlara geçmişti. Üretici fiyat endeksinde her ay yaşanan artış, resmi enflasyonun da birkaç ay sonra üç haneleri görmesine neden olabilir.

Asgari ücrete yapılacak zam enflasyondaki artış baz alınarak yapılacak. Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50 zam yılın ilk 4 ayında eridi.. Hükümet asgari ücrete önce "zam yok" dese de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğini açıkladı. Hükümetin asgari ücrete Temmuz'da güncelleme yapması bekleniyor. 

Milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek zam miktarıyla ilgili hükümetin açıklamalarına odaklandı. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'dan asgari ücrete ikinci zam tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken sözler geldi. Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Başkent Kulisi programına katılan Yılmaz, "Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz. Hükümetimiz başından beri hiçbir zaman ücretleri enflasyona ezdirmedi" ifadelerini kullandı.

Hükümetten dikkat çeken asgari ücrete zam açıklaması: Ne zaman yapılacağını göreceğiz


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön