29 / 03 / 2024

Hükümetten ihtiyaç sahiplerine 1.037 lira maaş! Düğmeye basıldı!

Hükümetten ihtiyaç sahiplerine 1.037 lira maaş! Düğmeye basıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından fakir fonu adı altında başvuru yapan ihtiyaç sahibi ailelere durumlarının incelenmesinden sonra para yardımı yapılıyor...



Devlet milyonlarca ihtiyaç sahibi için yardımlarına devam ediyor. Fakir fonu adı altında başvuru yapan  kişilere ödeme yapılıyor. Ödemeler kişilerin banka hesaplarına yatırılıyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye’de vatandaşlara destek sağlayan çok sayıda kamu kurumu bulunuyor. Bunlardan biri olan Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) de ihtiyaç sahibi ailelere yardım parası veriyor. Annesi ya da babası olmayan (yetim) muhtaç çocuklar ile yüzde 40 ve üzeri engeli olanlara Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından maaş bağlanıyor. Bu ödeme geçtiğimiz sene 967 lira iken, bu sene 1.037 liraya yükseldi.

ARANAN ŞARTLAR

Vakıflar Genel Müdürlüğü  tarafından sağlanan ödemeden yaralanmak için muhtaç aylığı bağlanacak kişinin sosyal güvencesi olmaması, geliri veya aylığı olmaması, mahkeme kararı veya kanunla koruma altına alınmamış olması gerekir.

Ayrıca kendi üzerine gelir getirici taşınır ve taşınmaz malının (ev gibi) bulunmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin muhtaç aylığı miktarını (1.037 lira) geçmemesi şartı da bulunuyor.

Hükümetten ihtiyaç sahiplerine 1.037 lira maaş! Düğmeye basıldı!

NASIL BAŞVURULUR?

Muhtaç aylığı talebinde bulunanlar, başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra, engelli olduklarına dair sağlık kurulu raporunu da ekleyerek, bulundukları ildeki Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne elden veya posta yoluyla başvurabilirler. Ayrıca başvurular genel müdürlüğün internet sitesi (vgm.gov.tr) üzerinden yapılmaktadır. Aynı aileden sadece bir kişiye aylık bağlanabiliyor. İhtiyaç sahibi aylığının kaç kişiye verileceği vakıfların bütçesine göre belirleniyor.

Hükümetten ihtiyaç sahiplerine 1.037 lira maaş! Düğmeye basıldı!

BAŞKA NELER VAR?

Muhtaç aylığından faydalanan vatandaşlar maaşın yanı sıra sağlık hizmetinden de ücretsiz yararlanabiliyor. Vakıflar, sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlar veya geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlara kuru gıda yardımı da yapıyor. 

Hükümetten ihtiyaç sahiplerine 1.037 lira maaş! Düğmeye basıldı!

HANGİ DURUMDA KESİLİR?

Maaşın ödenemeyeceği bazı durumlar bulunmaktadır. Aylık alan kişinin vefat etmesi, muhtaçlığın ortadan kalkması ya da kişinin bakım altına alınması, yetim erkek çocuğun 18, yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması, aylığın aralıksız olarak 3 ay alınmaması durumunun tespit edilmesi ile ay başından itibaren aylıklar kesilir.

Her ay hesabınızda! Yardıma muhtaç kişilere destek ödemesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön