25 / 04 / 2024

Hükümetten kiracıların yüzünü güldürecek haber!

Hükümetten kiracıların yüzünü güldürecek haber!

Evi olmayanlar 1150 TL'lik kira desteği almak için araştırmalara başladı. Peki başvurular nasıl yapılıyor? Kira yardımından kimler yararlanabiliyor? İşte tüm merak edilenler...



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandeminin ardından kirasını ödemek zorunda olanlara hükümetten müjdeler geldi. Evli olmayan, kirasını ödemekte zorunda olan ailelere destek veriliyor. Bu desteklerden yararlanmak için vatandaşların e-devletten başvuruda bulunabilecek.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; kira desteği almak isteyenlerin başvuru yapmaları gerekiyor. Gerekli şartların sağlanması durumunda e devlet üzerinden başvurular yapabilecek ve bu destek ödemelerinden yararlanılabilecek.

Hükümetten kiracıların yüzünü güldürecek haber!

Riskli olduğu ilan edilen binalarda yaşamlarını sürdürenler için kira destek ödeme sunuluyor Barınma giderlerin karşılaması için zorlanan vatandaşların barınma ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla yerel yönetimlerle belirli bir şekilde vakıfların karşılaması gerekiyor.

Hükümetten kiracıların yüzünü güldürecek haber!

Kira yardım ödemesi veren kurumlar

Bu yıl sosyal yardımlaşma kapsamında devlet, hangi kurumların destek verdiğini açıkladı. Bakanlık ya da devlet kurumlarının dışında belirlenen şirketler ile beraber belediyeler, vakıflar ile kişiler de bu anlarda destekler veriyor. İşte destek veren kurumlar:

- Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.

- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları.

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.Belediyeler.

- Özel vakıf ve dernekler.

- Sivil toplum kuruluşları

Hükümetten kiracıların yüzünü güldürecek haber!

Kira yardımları için şartlar belli oldu

Vatandaşlar için kira yardımı sunulan kuruluşlar açıklandı. Bu şartlar her kurum ya da kuruluşa göre değişiyor. 2021'de vatandaşlardan istenen şartlar açıklandı. Bu şartlar şu şekilde:

- Başvuruları olan kişilerin mal varlıklarının olmaması şartı

- Kira yardımları talebinde bulunan kişilerin SGK ile çalışmama şartı

- Emekli, dul, yetim aylıklarından faydalanamıyor olmak

- İşsizlik maaşı alma şartı

- Yapılacak olan testler sırasında yoksulluk sınırının atlında yer alması

- Fakirlik belgesi sahibi olmak

Hükümetten kiracıların yüzünü güldürecek haber!

Belediye, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya ve  İzmir  gibi birçok ilde yaşayanlara 600 ile 1000 TL arasında destek sunuyor. Vatandaşların sosyal yardımlaşma ve dayanışma merkezlerinde başvuru yapmaları şartı bulunuyor.

2021 kira desteği başvurusu ne zaman bitecek?

Kira desteği başvuru 2021!


Geri Dön