19 / 04 / 2024

'Hülleli vatandaşlık’ skandalına son!

'Hülleli vatandaşlık’ skandalına son!

Son dakika haberine göre, ‘Hülleli vatandaşlık’ skandalının önüne geçmek için hükümet düğmeye bastı. Mars Investment Genel Müdürü Bucak, “Devletimiz sahip çıktı. İlgili birimler tarafından seferberlik başlatıldı” diye konuştu.



'Hülleli vatandaşlık' skandalına karşı Ticaret Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü harete geçti. Mars Investment Kurucu Genel Müdürü ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi olan Hakan Bucak'ın açıklamasında "Konutta yasadışı vatandaşlık konusuna devletimiz sahip çıktı. Bizlerden detaylı bilgi alarak harekete geçtiler. Konuya ilişkin farkındalık yarattık. Devletimizin tüm birimleri tarafından bir seferberlik başlatılıyor. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için yeni bir sertifikasyon sürecine ihtiyacımız var. Konuyu yakından takip ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 Hülleli vatandaşlık’ skandalına son!

ÜLKEMİZE ZARAR VERİYOR

Sabah Gazetesi'nden Metin Can'ın haberine göre; yasa dışı finans sistemlerince yabancıya vatandaşlık hakkı veren 250 bin dolarlık yatırım tutarı şartının, 175 bin dolar olarak gösterildiği hileli bir kampanya gerçekleştirdiklerini anlatan Hakan Bucak, "Yurt dışında 175 bin dolar ile yüzde 10 kira gelir garantisi" sloganıyla hileli kampanya yapıldığını görüyoruz. Bu firmaların Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilip bir an önce yasaklanması gerekiyor. Bu tür asılsız reklamlar, ülkemizin ve sektörümüzün tanıtımına zarar veriyor!" diye uyarılarda bulundu. Hakan Bucak'ın bu uyarısıyla hileli kampanya gerçekleştiren firmalar, bakanlık ve ilgili devlet daireleri tarafından ciddi anlamda inceleme altına alındı.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi de bu konunun takipçisi olacaklarını Hakan Bucak ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler daire Başkanı Gökhan Çanakçı YouTube üzerinden yaptıkları yayında açıkladı. Hakan Bucak, "Söz konusu firmalar için soruşturma başlatıyor. Sonraki aşamada Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği de devreye girdi. Sektöre belirli bir standart getirmek için çalışmalar yürütülüyor" diye konuştu.

SEFERBERLİĞE DAVET ÇAĞRISI

Türkiye'nin gayrimenkulle ilgili marka değerini artırmak için belli kriterler getirilmesi gerektiğinden bahseden Hakan Bucak,"Emlak firmalarının çalışanları için eğitim programları sertifikasyonlar geliştirilmesi noktasında GİGDER'in önemli çalışmaları var. Bu çalışmalara destek verilmesi çok kıymetlidir" diye konuşarak gayrimenkul ve inşaat sektörünün tüm paydaşlarını seferberlik için çağrıda bulundu.


Geri Dön