29 / 03 / 2024

Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 21 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 21 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarının bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta hurda fiyatlarına zam gelirken bu hafta hurda fiyatları yatay seviyede işlem görüyor. Peki Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 21 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.



Hurda fiyatlarının güncel fiyat listesi merak ediliyor. Vatandaşlar bakır ve demir hurda fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.  Hurdalar içinde en önemli olanları bakır ve demir hurdalardır. 

İtalyan hurda, hammadde ve çelik distribütörleri birliği Assofermet tarafından yapılan açıklamada Yerel hurda piyasasında Kasım ayında fiyatların değişiklik göstermediği ve arz sıkıntısı olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, “Tatil dönemindeki üretim duruşları önem taşıyor. Bu durum şimdilik belirsizliğini koruyan birinci çeyrek talebi üzerinde etkili olacak. Üreticilerin nihai mamul üretimlerini artırdığını açıklaması önümüzdeki yılın birinci çeyreğinde kısmi ancak ikinci çeyreğinde muhtemel bir toparlanmaya işaret ediyor,” ifadeleri kullanıldı.

Kasım ayında uluslararası hurda teklifleri dalgalı bir seyir gösterdi. Türkiye’de fiyatlar ayın ilk yarısında aşağı yönlü hareket etse de ikinci yarıda 30-40 dolar/mt yükseldi. Öte yandan Avrupa’da talep istikrarlı bir seyir gösterse de fiyat artışları İspanya hariç sınırlı kaldı.

 Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 21 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Piyasadaki zorlukların sürdüğü belirtildi. Aynı açıklamada, “Avrupa’da yapılan üretim kesintileri özellikle yüksek kalite hurda bulunabilirliğini etkilemeye devam ediyor. Küçük gemi bulmada yaşanan zorluklar ve dolayısıyla navlun oranlarındaki artış sürüyor.  ABD dolarının değer kazanması avro bazındaki fiyatları etkiliyor,” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca bir önceki ay fiyatları yükselen ve iyi miktarda talep gören paslanmaz hurda arzında sıkıntı olduğu ve fiyatlarının Aralık ayında şimdilik çoğunlukla yatay seyrettiği ifade ediliyor. Assofermet, Avrupa dışı piyasaların tekliflerini İtalya fiyatlarıyla aynı seviyeye çekmekte geç kaldığını ve sonuç olarak bu piyasaların ihracat tonajlarının azaldığını söyledi.

Peki bugün hurda fiyatları ne kadar? Hurda fiyatları kaç lira oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira oldu? Hurda fiyatları bugün kaç TL? İşte 21 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.


Geri Dön